Productiviteit Slimmer werken

Milanote: visuele planningen maken

Zit jij soms ook te stoeien met een project en alle taken die erbij komen kijken? De documenten, de linkjes naar websites, de to-do lijstjes en notities? Er is nu een app die ervoor zorgt dat al deze losse items samenkomen in een fijn (visueel) overzicht: Milanote.

Milanote bestaat al een tijdje, maar eerlijk gezegd had ik er nog nooit van gehoord. Ik hou van lijstjes, projecten en plannen dus vond het superleuk om meteen deze online tool uit te testen. Via de browser ben ik naar Milanote.com gegaan en daar heb ik mijn eerste bord gemaakt. Maar je kan ook een app downloaden voor je Macbook en telefoon zodat je er nog makkelijker bij kan. Op mijn telefoon vind ik wel makkelijk omdat ik op de meest gekke plekke nieuwe to-do’s bedenk en dan is deze eenvoudig toegevoegd. 

Wat is Milanote?

Milanote is een online tool om jouw ideeën en projecten te organiseren in visuele borden. Het is gratis te gebruiken en je krijgt dan 100 kaartjes. Elk ‘ding’ wat je op je bord zet kost je een kaartje. Als je andere mensen uitnodigt ontvang je weer extra kaartjes of je kan een betaald account nemen als het je goed bevalt.  

In eerste instantie vond ik het nogal overweldigend toen ik er mee wilde beginnen. Want, zodra je je aanmeld krijg je een blanco canvas. Je weet dan nog helemaal niet wat er mogelijk is en wat er allemaal kan. Uiteraard heb ik snel even op Youtube een tutorial video bekeken en als snel had ik door wat ik ermee kon doen.

Wat kan je er mee?

Er zitten diverse knoppen in Milanote die je op je bord kunt slepen om daar iets mee te maken zoals: 

  • Notes (voor aantekeningen) 
  • To-do lijstjes
  • Een URL toevoegen
  • Een afbeelding invoegen
  • Een bestand toevoegen (door te slepen)

Daarnaast kan je op je borden allemaal kolommen maken, zodat het heel overzichtelijk wordt en daaronder dingen ‘hangen’ zoals to-do’s of nog een bord waar je dieper op een bepaald onderwerp in gaat. Ook kan je werken met kleuren en symbolen, waardoor je het (project) bord helemaal kunt customizen. Op Milanotes.com zie je meteen al wat voorbeelden, maar ik ga je zometeen ook mijn bord laten zien. 

Hoe start je met Milanote? 

Zodra je je aanmeldt zie je dus een blanco canvas waarbij alles nog mogelijk is. Maar aan de linkerkant zie je allemaal tools die je op je bord kunt slepen. 

Als je de ‘tool’ bord sleept naar je canvas en daar dubbel op klikt krijg je aan de rechterkant een aantal templates die je kan gebruiken. Dat is supermakkelijk, want dan hoef je niet alles meer zelf te bedenken en werk je gewoon uit een basis. 

Aangezien wij een paar dagen op vakantie gingen heb ik het bord aangemaakt voor de vakantie. Ik koos voor het template ‘project plan’. Deze heb ik dus wel helemaal naar mijn eigen idee en smaak ingericht. 

Zoals je ziet heb ik alles wat betrekking heeft op onze korte vakantie verwerkt in dit bord. Wat gaan we doen? Wat moeten we meenemen? Uitgebreide paklijsten die dus een laagje dieper staan en niet in je overzicht. Een planning voor de dagen daar, en activiteiten die we kunnen doen met mooi en minder mooi weer (doormiddel van url’s). 

Ik word er echt superblij van dat ik op deze manier alles in kaart heb gebracht. En dit is nu een mini vakantie, maar stel dat je een grote reis gaat maken met verschillende landen, hotels en uitstapjes is dit natuurlijk echt ideaal. En vooral ook omdat deze op mobiel te bereiken en aan te passen is. 

Je kan ook andere mensen toegang geven tot jouw bord. Dus dat is handig als het diegene is waarmee jij op vakantie gaat. Maar ook voor zakelijk kan je dit dus ook goed gebruiken en samenwerken. 

Naast de projectplanningen kan je ook moodboards maken of schema’s met pijlen etc. Waarbij de tool op het eerste zicht heel basic en simpel oogt zijn de mogelijkheden dus enorm.  

Kende jij Milanote al of lijkt het je wat om dit eens uit te proberen? 

Hartje Mybestself

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply