Productiviteit Slimmer werken

Review: de Daily Goal Setter planner

Zoals jullie wellicht weten ben ik dol op plannen. Naast dat het noodzakelijk is om niets te vergeten, precies te weten wat ik moet doen op een dag en duidelijk overzicht te hebben. Is het daarnaast ook een hobby van me. Ik heb er echt plezier in om ’s ochtends tijdens mijn ochtend routine door mijn planner heen te bladeren en te kijken naar mijn doelen en acties. Het geeft mij plezier, rust en overzicht. 

Ik ben altijd een groot fan geweest van de Best Self Journal. Dit merk heb ik naar Nederland gehaald en deze planner zelf met veel plezier 1,5 jaar lang gebruikt. Helaas heeft het merk besloten door moeilijkheden rondom de Brexit voorlopig niet meer te leveren in Europa. Super jammer, want er zijn veel fans van deze journal. Zelf ben ik de balans planner gaan gebruiken als alternatief, maar inmiddels is er bij My Lovely Notebook een geweldige vervanger van de Best Self journal gekomen: namelijk de Daily Goal Setter Planner van mål paper. 

Uiteraard heb ik deze planner in gebruik genomen en voor jullie getest. In dit blog vind je van mij een review van deze planner, die ik nu al een echte opvolger van de Best Self Journal kan noemen. 

Over Mål paper 

Mål is het Zweedse woord voor doel. Omdat dit merk groot geworden is door de Daily Goal Setter Planner, zit het woord doel (in de vorm van doelen behalen) in hun naam. Daarnaast hebben ze zich laten inspireren door de Scandinavische opgeruimde en minimalistische levensstijl. Ze maken effectieve stationery die je helpt productief te zijn en te focussen op de belangrijkste taken. 

De Daily Goal Setter Planner

Deze planner heeft een fijn A5 formaat wat je makkelijk meeneemt in je tas. De zachte cover is van PU kunstleer gemaakt en is beschikbaar in 3 kleuren: Zwart, grijs en tan. De planner is ongedateerd, voor 6 maanden en exclusief verkrijgbaar in Nederland bij My Lovely Notebook. 

Ze zeggen zelf dat de planner een tool is om jouw haalbare dromen te realiseren. En als planner- en productiviteitsexpert kan ik beamen dat de inhoud zo is vormgegeven dat je steeds een stapje dichterbij je doelen zet door de planner te gebruiken. 

De planner begint met een korte uitleg over de planner, hoe je deze het beste kan gebruiken en wat tips om goed doelen te stellen. Daarna komt de eerste pagina, waarbij je jouw doelen kan invullen voor de lange termijn, medium termijn en korte termijn. Dit is belangrijk om helder te hebben, want dan kan je echt ergens naar toe werken. Dit vul je dan ook als eerste in. Daarna krijg je de maand overzichten. Aangezien het een ongedateerde planner is, staan alle maandoverzichten voorin (gebruikelijk bij ongedateerde planners). Bij elke maand schrijf je jouw 5 belangrijkste doelen of projecten van deze maand op. En er is daarnaast nog ruimte voor notities en een korte reflectie van de maand.

Daarna volgen de weekspreads waar ik zelf erg fan van ben. Je kan namelijk heel duidelijk per week aangeven welke taken je moet afronden die je dichter bij je doel brengen. Op volgorde van belangrijkheid. Je schrijft dus eerst je 5 belangrijkste taken van de week op, daarna 5 secundaire taken en 5 aanvullende taken. Zo heb je tijden het opschrijven van jouw taken meteen al een onderverdeling gemaakt in prioriteiten. De dingen die je echt moet doen en de nice-to-do’s. 

Gedurende de week kom je terug op deze pagina om af te vinken wat gedaan is, en een eventuele taak er nog bij te zetten. Daarnaast is er ruimte om aan het einde van de week een korte reflectie te doen. Je kan hier schrijven of het een goede week was m.b.t. het halen van jouw doelen of beschrijven waarom het niet gelukt is jouw doelen te behalen. Wat kwam er tussendoor? 

Daarna is de planner gevuld met dag spreads. Elke dag gebruik je dus een pagina. De dag spread is trouwens iets uitgebreider dan alleen de acties die je die dag moet doen. Er is namelijk ook de ruimte om op te schrijven waar je dankbaar voor bent en een affirmatie. Daaronder is ruimte om je to-do’s en afspraken in op te schrijven (zonder tijdsaanduiding), maar je kan ook de ruimte gebruiken om aantekeningen te maken of ideeën uit te werken. 

De dag eindig je met het opschrijven van iets moois wat vandaag is gebeurd. 

Mijn persoonlijke mening over deze planner

Ik ben heel enthousiast over deze planner. Zelf was ik al een tijd op zoek naar een alternatief voor de Best Self Journal en deze voldoet daar zeker aan. Want ik vind het fijn om concreet aan mijn doelen te werken en deze steeds kleiner te maken zodat er dagelijkse acties ontstaan. Ik heb de planner nu 2 weken getest en ben dus erg enthousiast. En ik zal deze ook zeker tot aan mijn bevalling gebruiken. Hieronder nog even mijn persoonlijke voor- en nadelen opgesomd. 

Nadelen

 • De planner bestaat slechts in 3 kleuren (geen roze)
 • De plekken in de planner om te schrijven heeft lijntjes en geen dots 
 • Ik had het persoonlijk fijner gevonden als de weekly review tussen de dagen door zaten i.p.v. allemaal voorin. Maar het voordeel hiervan is dat je makkelijk dagen kan overslaan tijdens vakantie of de weekenden, waardoor je langer met de planner doet.
 • Geen tijdsaanduiding zoals bij een ‘gewone’ planner. Voor mij persoonlijk geen probleem want heb meer taken dan afspraken. En je kan de afspraken eventueel gewoon bij de dag opschrijven.
 • Er zit geen pen loop bij, dus dit heb ik opgelost door er een losse pen loop van Leuchtturm1917 erin te plakken.

Voordelen: 

 • Het formaat en het gewicht vind ik heel fijn (A5)
 • Dat de planner gebonden is (en geen ringband heeft)
 • Gericht werken aan je doelen 
 • Ongedateerd (beginnen wanneer je wilt en dagen overslaan tijdens vakanties)
 • Minimalistische vormgeving zodat je veel kanten op kan en er je eigen draai aan kan geven.

Benieuwd wat je van deze planner vindt. Werk jij ook met een planner?

Wil jij zien hoe ik de planner voor de eerste keer in gebruik neem? Bekijk dan deze video

Hartje Mybestself

You Might Also Like...

No Comments

  Leave a Reply