Persoonlijke ontwikkeling Productiviteit Slimmer werken

Review van de Best Self journal

Dat mijn blog My Best Self heet is niet voor niets. Ok, de naam is super passend bij mij en mijn proces. De beste versie van mijzelf worden. Maar daarnaast maak ik ook al 1,5 jaar gebruik van een journal met de naam: de Best Self Journal. Deze planner/journal heeft mij zo veel planner peace en overzicht gebracht. Ik heb een systeem gevonden wat ik persoonlijk zo fijn vind werken, dat ik het super graag met jullie wil delen. Tijd voor een review van de Best Self journal.

Wat is de Best SELF Journal?

Het is een 3 maanden journal en planner-in-een waarbij je toewerkt naar een groter doel. Voorin start je met het formuleren van 1, 2 of 3 doelen waar je de komende 3 maanden aan gaat werken. En breek je de doelen op in kleinere proces goals en taken. Dit is wat mij betreft al echt de basis van goed plannen en het behalen van je doelen. Door grote dromen op te breken in kleinere behapbare acties en taken, is het behalen van je droom veel makkelijker. Want het afronden van elke taak is een stapje dichterbij je doel. 

De periode van 3 maanden voor deze journal is bewust gekozen. Want drie maanden is lang genoeg om een project te behalen en kort genoeg dat er een beetje druk op blijft staan. Want voor een doel wat pas over 10 maanden behaald hoeft te worden, ga je niet zo hard lopen als voor een doel wat je over 3 maanden bereikt wil hebben. 

Elke 3 maanden start ik in een nieuw journal. Het is heerlijk, want ik heb de kans om met een schone lei weer te beginnen aan nieuwe doelen. Net als dat gevoel wanneer je op 1 januari ergens mee begint. Het is dus echt een goal planner. 

Waarvoor kan je de journal gebruiken? 

Ik gebruik de journal als alledaagse planner omdat deze mij gewoon super goed bevalt, maar je kan hem ook naast je huidige agenda of planner gebruiken om echt aan een belangrijk doel te werken zoals: 

 • Het opzetten van je eigen bedrijf
 • Het schrijven van een boek
 • Het maken van een online cursus
 • Het bereiken van je ideale gewicht of levensstijl

Hoe ziet de journal eruit? 

De foto’s hieronder laten zien hoe de journal er uitziet en een aantal spread. 

De inhoud van de Best Self journal

Je begint met de journal door 1 of meerdere doelen vast te leggen waaraan je wilt werken de komende 3 maanden. Daarna maak je een commitment met jezelf en bedenk je een beloning voor het behalen van je doel.

Vervolgens krijg je 13 weekoverzichten. Hier bepaal je de 3 mijlpalen die je deze week gaat behalen om dichter bij je doel(en) te komen. En is er ruimte voor reflectie en een habit tracking. Het boek bestaat vervolgens uit daily spreads van 2 pagina’s per dag met ruimte voor schrijven, to-do’s, agenda/planning, dankbaarheid, doelen en targets van de dag.

En achterin de journal vind je nog wat dotted notitiepapier. Dit gebruik ik zelf om lijstjes te maken, zoals mijn masterlist of waiting for-list.  Maar dit kan ook prima om wat aantekeningen te maken. 

Praktische informatie over de Self journal

 • Journal is voor 3 maanden 
 • Gericht op het behalen van je doelen
 • Heeft 3 leeslintjes
 • Sluit met een elastiek
 • Komt met een pen loop (handig)
 • Heeft achterin dotted notitiepapier.
 • De journal is ongedateerd, dus je kan altijd starten of een weekje overslaan als je op vakantie gaat.

Veranderingen in de nieuwe versie van de Best Self journal

Onlangs is de inhoud en de layout van de journal vernieuwd. Omdat ik zelf de Best Self journal al 1,5 jaar gebruik als journal en planner, valt mij meteen op wat de veranderingen zijn in de nieuwste versie.

 • Er zijn nu 4 kleuren: blauw, zwart, oranje en geel (voorheen 2: grijs en blauw)
 • De dagelijkse spread is veranderd. Er is meer ruimte nu met een hele vrije dotted pagina
 • Weekly planning layout is veranderd
 • Habbit trackers voor een maand i.p.v. week
 • Bucket list voor de 13 weken (nieuw)
 • Smileys om de mood van de dag vast te leggen (nieuw)
 • Vakje achterin (nieuw)
 • Index pagina achterin (nieuw)
 • Reflectiepagina over de 13 weken (nieuw)
 • Geen maandoverzichten meer voorin (nieuw)

Uiteraard is het voor mij als een lange gebruiker van deze journal even wennen dat het van binnen veranderd is. Ik had mijn bepaalde systemen en structuren erin. Ik heb nog een paar weken te gaan in mijn huidige (oude) journal en zal daarna gaan ervaren hoe de nieuwe layout mij bevalt.

Mocht je de journal in een video willen zien, kan je hier de video bekijken die ik over dit product maakte.

Nadelen en mijn tips

 • De Best self journal heeft in de nieuwe versie geen maandoverzichten meer voorin. Indien je dit wel handig vindt, kan ik je adviseren deze zelf uit te printen en in je journal te bewaren/plakken.
 • De journal heeft geen jaaroverzicht. Dus wanneer je afspraken maakt verder in de toekomst kan je deze niet vastleggen. Mijn oplossing hiervoor is een Filofax Personal jaaroverzicht in je journal te bewaren zodat je afspraken in de toekomst kan vastleggen.

Ik kan je echt aanraden om deze journal eens te proberen als je aan een groot, belangrijk doel wilt gaan werken. En laat mij vooral weten of deze je bevalt. Uiteraard komen mijn Best Self journals bij My Lovely Notebook vandaan. En veel klanten die deze journal geprobeerd hebben zijn ook echt groot fan geworden. 

Hartje Mybestself

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Peet
  15 augustus 2020 at 17:04

  Ik begin september in de nieuwe! Maar nu al blij met de vernieuwing.
  Combineer jij werk en privé doelen in deze plannerjournal? Of jou je dat gescheiden van elkaar?

  • Reply
   Juliette
   15 augustus 2020 at 17:16

   Wat leuk Petra! Ik begin ook 1 september in mijn nieuwe. Nog 2 weken in de ‘oude’. De vernieuwing lijkt mij super, mis alleen de maandoverzichten. Die heb ik nu zelf geprint en ga ik er in doen.

   Ik combineer werk en privé doelen in deze journal.
   Omdat je toch ruimte hebt voor 3 doelen. En prive voor mij net zo belangrijk is als werk doelen. Meestal doe ik een privé doel, een zakelijk doel en een algemeen/overkoepelend doel.

   Laat me weten hoe de nieuwe versie je bevalt! 😍

Leave a Reply