Persoonlijk Persoonlijke ontwikkeling

Mijn tweede ervaring met cacao ceremonie

Een tijdje terug kon je lezen op mijn blog dat ik voor de eerste keer een cacao ceremonie bijwoonde. Ik vond het erg bijzonder en heb het ook als erg fijn ervaren. Meteen had ik al besloten om dit snel nog een keer te doen. Heb je nog nooit gehoord over een cacao ceremonie is, lees dan mijn vorige blog eens waarin ik uitleg geef. Kort gezegd is het drinken van hele pure, rauwe chocolade, waardoor je in een hele zachte roes komt waarbij je dingen kunt gaan zien en/of voelen. 

Vorige week zondag was het dan zover. En dit keer was het ook echt anders dan de vorige keer. En dat is natuurlijk logisch, omdat ik wist wat ik kon verwachten. Dit keer had ik van tevoren niet gesport en kwam ik niet gehaast aan. Maar deze keer was ik juist een weekje alleen weg geweest en was ultiem ontspannen. Het was ook een mooie afsluiten van mijn weekje ontspanning.

Andere ervaring cacao ceremonie

Al dit bovenstaande heeft eraan bijgedragen dat de ervaring anders was dit keer. Door de vorige ervaring had ik gehoopt weer een connectie te voelen met hogere zelf, maar dit keer krijg ik een lesje zijn. Zijn met een hoofdletter Z. Ik voelde werkelijk door mijn hele lichaam een hele hoge fijne vibratie. Elke lichaam cel trilde mee. Alle plekjes die donker waren werden licht. Ik voelde echt dat ik qua frequentie verhoogde. Toen ik mij bewust had neergelegd dat het niet zo zou zijn zoals de vorige keer kon ik er ontzettend van genieten. Ik genoot van de sensaties in mijn lijf en van het pure zijn. Voor mij is dit in het dagelijks leven nogal lastig, dus was het mooi dat ik het tijdens deze ceremonie kon ervaren.

Ik vind de cacao drinken nog steeds heel erg lekker. Niet iedereen vindt het lekker. Zelf ben ik echt fan van pure chocolade, dus ik vond het weer een feestje om het te mogen drinken. Quirine maakte er weer een hele mooie ceremonie van met mooie muziek en klankschalen. Zelfs sommige liedjes van de ceremonie zitten na een week nog in mijn hoofd. 

Zelf cacao maken

Ik zie veel mensen om mij heen die zelf cacao maken en dat drinken tijdens hun ochtendritueel. Het kan je namelijk helpen in je meditatie, maar geeft ook veel focus dus je kan ook prima werken erna. Ik wilde graag cacao kopen om het dus zelf te kunnen ervaren en dat bleek ook via Quirine te kunnen. Ze biedt speciale rauwe cacao aan die geproduceerd is voor ceremoniële toepassingen. Daarmee zit er al meteen een mooie intentie in de chocola. Binnenkort zal ik een blog delen over hoe ik zelf cacao heb gemaakt en wat ik heb ervaren.

Heb jij al eens een cacao ceremonie gedaan en wat is jouw ervaring geweest? Deel het hieronder.

Hartje Mybestself

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply