Persoonlijk Persoonlijke ontwikkeling

Mijn ervaring met een cacao ceremonie

Afgelopen maand kwam het woord cacao ceremonie voor het eerst op mijn pad. Ik ontving een nieuwsbrief van de lichtwerkers.net. Ik was meteen getriggerd. En toen ik de omschrijving las, besloot ik meteen om het te gaan doen. Afgelopen zaterdag was het zo ver en woonde ik voor het eerst een cacao ceremonie bij. 

Wat is een cacao ceremonie? 

Cacao ceremonies bestaan al duizenden jaren uit de tradities van de Maya’s en de Azteken. Daar werd het gebruikt voor innerlijk ontwaken en creatieve begeleiding. Tegenwoordig worden de ceremonies ook hier gedaan en helpt het je om je hart te openen en connectie te maken met je hogere zelf en je onderbewustzijn. Tijdens de ceremonie drink je een drankje van 42 gram rauwe cacao bereid door de sjamaan of ceremonieleider. 

Wat brengt het je? 

Het drankje helpt je om dichterbij je hogere zelf, spirit of het universum te komen. Het zorgt voor een verbeterde doorbloeding naar je hersenen. Dit kalmeert en brengt helderheid. Maar kan er ook voor zorgen dat je beelden ziet. 

Mooie bijkomstigheid is dat de cacao van nature veel mineralen en antioxidanten bevat. Het is rijk aan ijzer, magnesium, chroom en zink. Daarnaast zit in de cacao tryptofaan. Deze stof geeft je serotonine gehalte een boost! Waardoor je je blij en vrolijker kan voelen ook na de ceremonie. 

Mijn ervaring met de cacao ceremonie

De ceremonie begon zaterdag om 10 uur in de ochtend. Iedereen nam plaats op een matrasje en we kregen uitleg. In de ochtend voorafgaand mochten wij niets eten en geen cafeïne houdende dranken drinken, zodat de cacao goed opgenomen zou worden. Ik wist vooraf niet zo goed wat ik kon verwachten, dus ging er helemaal open in.

We kregen een korte uitleg en de cacao werd ingeschonken en uitgedeeld. Het was een soort lauwwarme chocolade ‘melk’ gemaakt van rauwe chocolade, thee en nog wat ingrediënten zoals cayennepeper (voor betere opname) en honing om het te zoeten. Ik hou erg van pure chocolade en vond het drankje echt superlekker. Maar daar waar de meningen in de groep over verdeeld. 😉 Tijdens de ceremonie is het de bedoeling om het glas in je handen te houden en een intentie mee te geven aan het drankje voordat je het opdrinkt. 

Na het drinken gingen we in een fijne houding zitten of liggen en volgden we de begeleide meditatie van Quirine, de ceremonieleidster. Ik volgde de mediatie en voelde diverse lichamelijke sensaties. Je kan het omschrijven als een meditatie+. Een meditatie met net even dat extra’s wat ervoor zorgt dat je heerlijk kan zakken in je lichaam. 

Voor mij voelde het als een hele zachte, liefdevolle reis. Het was een fijne meditatie, de sensaties waren fijn en ik zag ook mooie beelden die mij emotioneerde. Ik merkte ook dat muziek en geluiden heel mooi binnenkwamen. Het was alsof ik op dat moment nog bewuster openstond, dan normaal. Het voelde als thuiskomen bij mijzelf waarbij mijn ego even minder aanwezig was.

Na 2 uur was de meditatie over en bespraken we onze ervaring na in de groep. Het zachte en liefdevolle heeft iedereen ervaren, maar wat iedereen zag was anders. De een ging op reis naar het universum en vorige levens, de ander zag kleuren, weer een ander was in slaapgevallen en zelf voelde ik voornamelijk sensaties in mijn lijf. Zo leuk hoe bij iedereen weer andere zintuigen geactiveerd worden. 

Ik vond het dus een fijne ervaring en zal dit binnenkort zeker nog een keer doen. En ben ook benieuwd wat ik de volgende keer ga voelen, zien of ervaren. Dan weet ik iets beter wat te verwachten en te voelen zodat ik daar nog meer in kan zakken en meegaan. 

Mijn ervaring met een cacao ceremonie

Heb jij weleens een cacao ceremonie gedaan?

En wat heb jij toen ervaren? 

Hartje Mybestself

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply