Structuurjunkie planner review
Productiviteit

Structuurjunkie planner A4 review

Als een tijdje verkoop ik bij My Lovely Notebook de Structuurjunkie planners. Zelf ben ik ontzettend fan van de Best Self journal, dus heb de structuurjunkie planner zelf nog niet gebruikt. Hoog tijd om daar verandering in te brengen en zelf de structuurjunkie planner te testen. 

Wat is de structuurjunkie planner? 

De structuurjunkie planner is bedacht door Cynthia Schulz van Cynthia.nl. Zij is al jaren een bekend blogger en runt meerdere sites en blogs. Daarom was het voor haar superbelangrijk om te plannen. Ze bracht een werkboek uit met productiviteit en plantips (die helaas niet meer te koop is). En daarin zat een template voor een weekplanner. Deze plan pagina’s waren zo’n succes dat ze daarmee haar eigen planner lijn is begonnen. Inmiddels zijn er al vele uitgekomen. 

Welke soorten zijn er?

Een paar keer per jaar komen er nieuwe kleuren planners uit. En zodra deze uitgave op is, komen er weer planners in nieuwe kleuren. Zo blijft het assortiment heel vernieuwend. Daarnaast zijn er 2 verschillende planners. De ongedateerde (zonder datum) die het hele jaar te koop is. En de gedateerde die rond de zomer en einde van het jaar uitkomt. Deze bevat dus de data en dit hoef je dus zelf niet in te vullen. 

De planner is altijd in een ruim A5 formaat geweest, maar deze zomer is er voor het eerst ook een A4 planner uitgekomen. Handig als je net even wat meer ruimte nodig hebt of wat groter schrijft. 

Er zijn dus op het moment van schrijven 4 soorten structuurjunkie planners:

  • Klein perzik ongedateerd
  • Klein rood gedateerd (2020/2021)
  • Groot perzik ongedateerd
  • Groot rood gedateerd (2020/2021)

In deze video laat ik de verschillen tussen deze planners zien.

Hoe ziet de planner er van binnen uit? 

De planner van binnen is eigenlijk super simpel vormgeven. De pagina’s zijn wit en de dagen zijn verticaal weergegeven met lijntjes. De tijden waarin je kan plannen zijn van 7 tot 22 uur in de kleine planner) en van 6-23 uur in de A4 planner. Onderaan vind je nog ruimte om acties te plannen die niet per se een bepaalde dag gedaan hoeven te worden, maar wel deze week. Achterin zitten nog een aantal pagina’s notitiepapier en een handig vakje voor losse blaadjes. 

structuurjunkie planner A4

Mijn ervaring met de structuurjunkie planner A4

Ik heb de A4 structuurjunkie planner perzik getest. Deze kost €25,99. Normaal werk ik met een vrije planning, die niet gebonden is aan een taak op een specifieke tijd. Ik doe dat met de 1-3-5 methode (klik hier om het e-boek hierover te lezen). Nu laat ik deze methode even los en ga ik mijn dag inplannen op basis van tijd. 

Ik vond het heel fijn en makkelijk plannen en was ook snel klaar. Ik begon met het inplannen van mijn vrije middag en de afspraken die ik heb staan voor deze week. Vanzelf kwamen daar de andere taken bij. Onderaan de planner vulde ik taken in die niet per se op een bepaalde dag gedaan moeten worden.

Ik vind het een fijne planner met een fijn formaat. Heerlijk om de week zo overzichtelijk te zien en dat de dagen verticaal zijn weergegeven. Ook vind ik de perzik kleur erg mooi! 

Als je behoefte hebt aan meer kleur en meer creativiteit, kan je ook helemaal losgaan met andere kleuren pen, markers, stickers en washi tape. Het kan, maar het hoeft niet. Dat vind ik zelf wel fijn. 

Wat ik nog niet benoemd heb, is dat er gratis een kleine cursus plannen bij zit die je online kan volgen. De code staat voorop de planner. 

PLAN WITH ME VIDEO

Als je het leuk vindt, kun je meekijken hoe ik deze planning heb gemaakt. Ik heb namelijk een plan with me video opgenomen. Zo zie je hoe ik mijn planning invul.

Wat vind jij van deze planner?

Werk jij ook met een planner?
Zo ja, welke?

Nieuwe structuurjunkieplanners najaar 2020

Inmiddels is het Herfst en is Cynthia met nieuwe structuurjunkie planners gekomen. Elke uitgave is limited edition. Dus wanneer een collectie is uitverkocht, is het wachten op de nieuwe collectie. Inmiddels zijn er 4 nieuwe varianten. Waaronder een nieuwe Businessplanner in A4 formaat.

In deze video kan je de nieuwe planners bekijken.

Hartje Mybestself

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply