Moederschap Reviews

Review Lovevery play gym

Voor baby’s zijn zo veel spullen te koop. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Maar toen ik de play gym van Lovevery zag, wist ik dat we die moesten hebben voor Valentijn. Ondanks dat we er nog een van Jade hadden. Deze moest het worden.

Montessori speelgoed

Ik ben sinds de zwangerschap van Valentijn echt gefascineerd door Montessori speelgoed en open einde speelgoed. Dit is speelgoed zonder geluid en licht en dat een kindje zelf laat ontdekken, toepassingen bedenken en zelfredzaam wordt. Bij Jade had ik hier nooit van gehoord. Maar omdat we bij Valentijn zijn hersenontwikkeling zoveel mogelijk willen stimuleren kwam dit op mijn pad en werd ik erg enthousiast.

De Lovevery play gym

Lovevery is een prachtig merk wat mooi en duurzaam speelgoed maakt met een montessori inslag. Met name de kleuren en de materialen zijn heel erg mooi en dat was ook een van de redenen dat ik deze play gym wilde. Het staat toch echt een jaar in je woonkamer en dan liever iets wat educatief én wat esthetisch mooi is toch?!

De play gym heeft 6 verschillende gebieden;

 • Leren fixeren: Dit gebied heeft verwisselbare zwart wit kaarten, ontwikkelt door experts. De kaarten zijn bedoeld voor de visuele ontwikkeling van je baby. Hier keek Valentijn de eerste weken heel veel naar toen hij nog niet echt kon spelen.
 • Kleuren verkennen: Dit gebied heeft 8 verschillende kleuren waar je baby mee kan spelen, zodat je baby kleuren kan zien en herkennen.
 • Geluid maken: In dit gebied kan je baby zelf geluid maken en leert je baby oorzaak en gevolg.
 • Texturen voelen: In dit gebied kan je baby texturen gaan leren, doormiddel van de verschillende texturen op de gym te voelen.
 • Verstoppen en vinden: In dit gebied ligt een verborgen ring die je ook zichtbaar kan maken. Zo leert je baby de ring te verstoppen en weer te vinden.
 • Play space cover: Met de cover kan je een tent maken van de play gym, zodat je baby veilig kan spelen.

Verder zitten er nog verschillende onderdelen bij de play gym, zoals een bijtring, grijpring, hoog contrasterende bal, bijtdoekje, spiegelkaarten en nog meer!

Voordelen Lovevery play gym

 • Staat mooier in je interieur dan een schreeuwerige plastic baby gym
 • Je kan heel veel prikkels wegnemen en toevoegen (om overprikkelend te voorkomen) simpelweg door de flappen dicht te klappen
 • Er zit een boekje bij zodat je de juiste elementen kan aanbieden bij de ontwikkeling die jouw kindje doormaakt.
 • Hij is groter dan een gewone play gym dus ook ideaal voor een tweeling of kleine opvang.
 • Groeit mee met je kindje van 0 tot 1 jaar en kan ook een tentje worden
 • Eenvoudig te reinigen in de wasmachine
 • Goede klantenservice. Zelf had ik per ongeluk een Engelstalige versie besteld en kreeg Nederlands uitleg boekje later toegestuurd.

Nadelen Lovevery play gym

 • Hij is vrij prijzig, al ben ik nog elke dag blij met deze aanschaf.
 • Niet eenvoudig mee te nemen, want er zit geen handige meeneem tas bij.
 • Er zitten niet veel kaarten bij. Voor de prijs mogen dit er wat meer zijn, zodat je wat meer kan afwisselen. Ook vind ik de kaarten wat dun. Die zouden van mij van iets steviger papier mogen zijn

Lovevery play gym kopen

Je kan deze eenvoudig hier bestellen. Ik vind het fijn om deze via bol te kopen omdat je dan de voordelen van bol.com hebt qua garantie en retour.

Review over de Lovevery play gym

Wij zijn echt superblij dat we deze play gym van Lovevery hebben aangeschaft. Het was een investering, maar die is het helemaal waard geweest. Valentijn keek al in het rond toen hij een paar weken oud was en inmiddels met 8,5 maanden maakt hij gebruik van al het speelgoed en alle opties die de gym heeft. Vooral in het begin konden wij alle stimulatie velden dichtklappen, zodat er niet al te veel prikkels tegelijkertijd werden aangeboden en dit is makkelijk af te wisselen en te wijzigen. Ook de spiegelkaarten zijn een groot succes. Hij kijkt en lacht nog dagelijks naar zichzelf. En, aangezien er op de tweedehands markt deze nog niet veel wordt aangeboden verwacht ik dat we deze ook voor een redelijke prijs weer kunnen verkopen. Waardoor de investering prima is geweest voor de ontwikkeling tijdens het eerste jaar. Ik kan deze plangym zeker aanraden als je nu zwanger bent of onlangs ben bevallen.

Kende jij deze play gym al?

Hartje Mybestself

You Might Also Like...

No Comments

  Leave a Reply