Persoonlijke ontwikkeling

Mijn podcast tips van dit moment

Ik luister regelmatig podcasts. Eigenlijk zelfs vaker dan gewone radio of muziek. Ik hou er namelijk van om geïnspireerd te worden en nieuwe ideeën op te doen. In dit blog deel ik mijn top 5 (business) podcasts van dit moment met je. 

Wat is een podcast? 

Voor de mensen die er nog nooit van gehoord hebben: een podcast is een soort radioprogramma die iedereen zelf kan starten. Je beluistert deze via een podcast app op je telefoon. Deze kan je downloaden via de app store (Apple) of via Google Play (Android). 

Er zijn veel verschillende soorten podcasts beschikbaar. Bijvoorbeeld van een radiozender die programma’s achteraf upload als podcast. Zo kan je dus een radioprogramma on demand terugluisteren. Of een muziek podcast van een bekende DJ. Maar de podcasts waar ik veel naar luister zijn die van ondernemers. 

Ondernemers delen kennis en inspiratie over hun vakgebied. Zo heb je de kans om van mensen te leren, terwijl je ze niet kent. Ook worden er vaak tips gegeven of is er een interview met een andere ondernemer. Ik vind het heel leuk om zo op verschillende gebieden te leren. Voornamelijk luister ik podcast over mijn interessegebieden zoals: business, persoonlijk groei, bewustzijn en de wet van aantrekkingskracht. 

Als je houdt van inspiratie tot je nemen op een andere manier dan via een boek of een video is dit zeker interessant! 

Wanneer luister ik naar een podcast?

Ik ga niet op de bank zitten om lekker een podcast te luisteren. Ik combineer dit namelijk vaak met een taak waarbij ik mijn hersenen niet actief gebruik. Bijvoorbeeld tijdens het opvouwen van de was, het autorijden of fietsen, het inpakken van bestellingen of wanneer ik ergens moet wachten. Zo besteed ik mijn tijd nuttig. Ik vind dat persoonlijk heel fijn. Een ander luistert misschien liever muziek of radio in de auto en dat is ook helemaal prima!

Wat is mijn top 5 van dit moment? 

Ik wil graag met jullie een aantal shows/hosts delen die ik momenteel vaak luister. Sommige podcasts leren mij echt iets nieuws, andere zetten mij weer in een goede energie (high vibe) of inspireren mij iets op een bepaalde manier aan te pakken. Ben je Apple gebruiker dan kan je direct doorklikken op de namen van de podcasts om naar de podcast app te gaan.

Kim Munnecom Podcast

Met stip op 1 staat voor mij de Kim Munnecom podcast. Deze dame heeft zo ontzettend veel, goede energie en inspireert mij enorm. De podcast gaat helemaal over de wet van aantrekking toepassen in je leven en in je business. Iets waar ik mijzelf nog verder in wil ontwikkelen. 

The Unstoppable podcastJia Ruan

Ook deze podcast vind ik ook echt een aanrader. Een super jonge en succesvolle gast deelt zijn business kennis en tips, deelt waardevolle lessen voor ondernemers en doet af en toe een boek review (readers are leaders). Echt een aanrader!

De Suus podcast 

Wederom een beetje een business gerichte podcast. Maar Suzanne Beukema is zo’n ontzettend leuk en puur mens om naar te luisteren. Vaak neemt ze haar podcast op in haar kledingkast en in 1 keer, zonder deze te bewerken. Het gaat vaak over haar expertise gebied: femine leadership en hoe je dit kan integreren in je leven. Ze is inspirerend, puur, grappig en to-the-point.

Transformatie podcast van Sjanet de Geus 

Dit is weer een ander soort podcast dan de bovenstaande. Dit zijn interviews met experts. Ze zijn gericht op persoonlijk groei en transformatie en hebben echt diepgang. Ook duren de podcasts allemaal een uur tot anderhalf uur. Er worden echt interessante onderwerpen rondom bewustzijn, de mind, spiritualiteit en lifecrafting behandeld. 

100% Inspiratie Podcast van Thijs Lindhout

Thijs Lindhout interviewt al vanaf 2016 elke week een persoon die succesvol is op zijn/haar gebied. Dat kunnen bekende mensen zijn die iets heel groots hebben gepresteerd zoals topatleten of astronaut André Kuipers. Dan gaat het gesprek over de weg die zij doorlopen hebben en hoe zij bereikt hebben wat zij hebben bereikt. Maar daarnaast ook minder bekende mensen die een ernstige ziekte hebben overwonnen of experts op een bepaald gebied. Erg leuk om naar te luisteren en ook leerzaam. Deze podcast luister ik de laatste tijd wat minder omdat ik minder reis. Maar als ik naar Amsterdam rijd vanuit Nuenen, dan zet ik altijd een podcast van Thijs aan. Dan kan ik precies een interview beluisteren tot ik op mijn bestemming ben. 

Dit was mijn top 5. Maar dit zijn niet de enige podcast waar ik naar luister. Bij mij varieert het een beetje qua periode waar ik in zit en hoe veel ik reis.

Andere podcast die ik af en toe luister zijn:
Imperium podcast van Jeanet Wolf (mijn coach)
jouw wending van Wendy van Wijngaarden
– de Celine Charlotte Podcast
Issa’s podcast
Manifestation Babe Podcast

Ik hoop dat je mijn top 5 inspirerend vindt. En wellicht kende je er al een paar.

Luister jij ook naar podcasts? En welke podcast show is echt een tip?
Laat het hieronder weten zodat we elkaar verder kunnen inspireren.

Hartje Mybestself

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Wendy van Wijngaarden
  15 juli 2020 at 08:14

  Wow, wat leuk dat je mijn podcast Jouw Wending noemt als extra luistertip! Dankjewel! Ik zie dat we veel dezelfde podcasts luisteren trouwens! Twee andere favorieten die ik verder heb zijn de Mind your business podcast van James Wedmore en de Online marketing made easy podcast van Amy Porterfield!

  • Reply
   Juliette
   16 juli 2020 at 16:34

   Super leuk Wendy! Dank je wel voor je tips 💗

Leave a Reply