Persoonlijk Persoonlijke ontwikkeling Zwanger - Mama

Mijn laatste week werken voor mijn zwangerschapsverlof.

Oh my, hoe bijzonder deze week voor mij aanvoelt is onbeschrijfelijk. Zoals jullie weten ben ik al ruim 7,5 jaar ondernemer en run de webshop www.mylovelynotebook.nl. Maar ik ga mijn bedrijf gewoon 3 maanden verlaten om met zwangerschapsverlof te gaan.

Bij Jade was dit nog anders. Ik had toen nog geen medewerkers en deed alles zelf. 4 dagen voor mijn bevalling werkte ik mijn eerste medewerker Nicole in. En terwijl ik wat rustiger aan deed, was ik alsnog op de computer aan het werk. Daarnaast was mijn bedrijf toen nog aan huis, dus echt loslaten kon ik het niet. Ik heb dus nooit eerder echt verlof gehad voordat de baby kwam.

Baby proof bedrijf

Dit keer is het compleet anders. Ik werk sinds de geboorte met Jade al met een medewerker, maar inmiddels is dat een team geworden. Afgelopen jaren ben ik met mijn coach bezig geweest meer uit mijn bedrijf te gaan en een goed team om mij heen te verzamelen. Hierdoor kon ik mij focussen op zwanger worden, zwanger zijn en had ik meer tijd voor hobby projecten zoals dit blog en mijn YouTube kanaal. Ik ben zo dankbaar dat ik zulke goede medewerkers heb die ik vertrouw en waarvan ik weet dat ‘mijn eerste kindje’ aka mijn bedrijf, in goede handen is.

Deze week heb ik mijn laatste werkweek

Mijn laatste werkweek is anders dan een normale week, want een van mijn teamleden is nog op vakantie, waardoor ik zelf in de webshop moet werken. Dat doe ik normaal namelijk niet meer. Verder ben ik goed voorbereid qua acties en taken die ik nog wil afronden voor aanstaande vrijdag. Al sinds ik zwanger ben hou ik een lijstje bij van dingen die nog moeten gebeuren voordat ik weg ga.

Dit is onder andere:

 • Mijn overdracht schrijven en delen met team
 • Alle emails met paars vlaggetje beantwoorden (emails speciaal voor mij)
 • Elise de namen machine leren
 • Alles regelen voor de stagiaire die tijdens mijn verlof start
 • Alle ondernemers waarmee ik samenwerk informeren
 • Alle facturen betalen, uploaden en op de harde schijf zetten
 • herkeuring webwinkel keur als dat lukt
 • Nog 4 blogs schrijven (zodat mijn blog doorloopt tijdens mijn verlof).
 • Laatste bestellingen plaatsen en zorgen dat er voldoende op kantoor aan voorraad ligt van facilitaire zaken
 • En nog 1000 mini dingen die ik bedenk tijdens de laatste week

Mijn laatste werkweek

Maandag – de eerste dag van mijn laatste week. Ik ben vandaag in charge van de bestellingen en de klantenservice. Gelukkig heb ik hulp. Onze stagiaire is namelijk ook onze vakantiehulp geworden na haar stage. Ideaal, want ze is helemaal ingewerkt. En ze werkt op de dagen dat ik in de webshop werk, zodat ik niet veel hoef te staan en zelf fysiek werk hoef te doen. Inmiddels is dat met het extra gewicht dat ik de hele dag meedraag wel fijn.

Ik bedenk heel veel kleine taakjes erbij, waardoor ik niet aan mijn hele planning toe kom. Geen probleem, het is juist goed dat er allemaal kleine zaken op poppen die ik nu kan afronden of kan controleren voordat ik weg ben. Hierdoor ervaar ik wel een enorm gevoel van overzicht en rust.

Dinsdag – is mijn vaste mamadag waarbij ik niet werk. Ik geniet nog even extra met Jade omdat we nog een paar weken meisjesdag hebben en ik haar de volledige aandacht kan geven. We gaan even naar de stad en kopen een helm voor haar omdat ze graag wil skateboarden. Daarnaast krijg ik ook mijn kinkhoest prik (beetje later dan de 22 weken, maar dat komt door de corona vaccinatie. Die heb ik voorrang gegeven en wilde de prikken niet te dicht op elkaar).

Woensdag – officieel een werkdag maar ik doe het rustig aan. En. dat kan ook, want Elise werkt in de shop waardoor ik alleen mijn eigen werk heb. Ik blijf dus extra lang in bed liggen, neem thuis een video op voor YouTube en blijf verder de hele dag thuis werken op mijn gemak.

Donderdag – dit is mijn echte laatste ik-moet-in-de-webshop-aanwezig-zijn werkdag. Gelukkig heb ik Dana ook weer als hulp en het is meteen ook haar laatste werkdag. Wederom heb ik meer taken op mijn lijstje staan dan de 1-3-5 methode waar ik normaal mee werk. Maar wederom geen probleem omdat ik elk klein dingetje nu kan loslaten nadat ik het heb afgerond. Ik beantwoord klantenservice emails en de mails met het paarse vlaggetje. Ik ben er bijna doorheen. Het einde is inzicht. Ook komen er dingen tussendoor die ik vooraf niet wist. Prima! Ik betaal alle facturen en upload deze naar het boekhoudsysteem zodat mijn boekhouder ook alles heeft om verder te kunnen. Plaats wat laatste bestellingen en maak een cadeau pakketje voor Dana. om haar te bedanken. En, ik pak zelf mijn laatste bestelling in!

Vrijdag – Het is mijn allerlaatste werkdag en ook nog eens vrijdag de 13de! Komt vast helemaal goed. Ik schrijf dit blog, doe voor de laatste keer mijn zakelijke reflectie en wat kleine taken. Het belangrijkste komt daarna: mijn overdracht bespreken met Elise en haar laatste ontwerpen goedkeuren voordat ze naar de drukker gaan (kaartjes en stickers). Daarnaast rond ik de SEO taak af, maar helaas kom ik aan de herkeuring van web winkelkeur niet meer toe. Dit is iets waar ik of niets meer mee doe, of toch nog tijdens mijn verlof ga oppakken als het echt belangrijk en nodig is. (ik neig naar het eerste 😂).

Om 14 uur sluit ik mijn computer af en ga lekker naar huis toe. Mijn moeder komt vandaag langs en komt helpen met diverse klusjes in huis die handig zijn, voordat de baby komt.

Nou, ik ga lekker nestelen en genieten van mijn verlof. Ik heb afgelopen tijd vooruit gewerkt qua blog, dus elke week komt er op vrijdag gewoon een blog online over productiviteit, slimmer werken. en de beste versie van jezelf worden.

Volg mijn avonturen en verlof via Instagram of mijn YouTube kanaal.

You Might Also Like...

No Comments

  Leave a Reply