Persoonlijke ontwikkeling

Jouw bewustwording vergroten met Vertellis Chapters

Zoals jullie wellicht bezig ben ik bezig met steeds meer bewust te worden. Dit kan al door vaker stil te staan, meer te genieten van de reis dan van het resultaat, door middel van reflecteren en schrijven. Het is een proces wat moet groeien, want je bent namelijk niet van de een op de andere dag bewust. Het is een groeiproces. 

De Herfst begint vandaag officieel weer en dat is voor mij altijd een periode waarbij ik nog meer naar binnenkeer. Tijd voor introspectie en even wat rustiger aan doen. Wellicht vind je daarom de komende tijd meer van dit soort blogs hier, dan tips om über-productief te worden. Ik laat de blogs ontstaan door de periodes en seizoen waar ik zelf ook doorheen ga.

Schrijven is een weg naar meer bewustwording

Schrijven is een van de middelen om bewuster te worden en bewuster in het leven te staan. Door te schrijven, kijk je vaak vanaf een afstandje naar jezelf en overzie je het speelveld waar je in zit. Hoe jij je voelt en hoe je reageert. Omdat je hier bewust naar kijkt, kan je ook jouw reactie observeren. Wat doe je en wat is de reden daarvan. 

Even een voorbeeld: “Ik ben boos vanwege een situatie die zich heeft voorgedaan op werk en mijn reactie is dat ik hierdoor geïrriteerd ben op alles en iedereen en nergens zin in heb”. Door hiernaar te kijken geef je dat stukje in jou al aandacht, wat sowieso al helpend is. En daarnaast kan je ook bewust kiezen of de reactie die hierop volgt voor jou werkend is en of je deze wilt veranderen. Wil je nergens zin in hebben? Kan je dat misschien veranderen? 

Dit is iets waar je over kunt schrijven in je dagboek: Hoe voel ik mij en hoe wil ik mij voelen? 
Als je regelmatig schrijft over je gevoel en het gedrag wat daar automatisch op volgt, zal je stapje voor stapje bewuster worden. Het daagt je ook uit om meer uit het leven te halen.

Maar wat nou als je dagboekschrijven heel lastig vindt? Als zo’n hele lege pagina je afschrikt? Dan zijn er nog meer opties zoals: schrijven aan de hand van vragen(kaartjes), het volgen van de cursus dagboekschrijven.nl (korting met code: MBS2020) of gebruik te maken van een begeleid dagboek. 

Vertellis Chapters – jouw zelfreflectie coach

Vertellis Chapters is een superhandig hulpmiddel als je graag bewuster wordt, meer wilt schrijven maar niet zo goed weet hoe je moet beginnen. Het is een begeleid dagboek met vragen die je dagelijks kunt beantwoorden. In 13 weken wordt je aan de hand meegenomen door verschillende thema’s. Zo leer je meer stil te staan bij je eigen overtuigingen en zelfbeeld. Vaak gaan we maar door op de automatische piloot en moeten we even 5 minuten wachten, dan zitten we massaal op onze telefoons. De dag vervliegt en voor je het weet is er alweer een week voorbij. Tijd om even te pauzeren is er bijna niet, maar is zo ontzettend welkom! Dan het is fijn om even een vast moment te hebben om even stil te staan.

Het dagboek is opgedeeld in 13 hoofdstukken en in elke hoofdstuk wordt een ander thema behandeld. Een aantal thema’s zijn bijvoorbeeld: beïnvloeden van geluk, dankbaarheid, en positiviteit.

Het dagboek is ongedateerd, dus je kan beginnen wanneer je wilt. Elke dag schrijven, of 1x per week. Dat maakt niets uit. Het boek heeft een fijn A5 formaat en heeft een zwarte kunstleren kaft. Elke dag heb je aan de linkerkant vragen die je kunt beantwoorden en aan de rechterkant ruimte om vrij te schrijven over de dag, of om wat dieper op de vragen in te gaan.

Vertellis Chapters is dus eigenlijk een persoonlijke ontwikkeling cursus in een notitieboek die je op je eigen tempo kunt volgen. Daarnaast is het echt het perfecte cadeau voor de feestdagen. Want een mooier cadeau dan bijdragen aan iemand zijn of haar persoonlijke ontwikkeling is er volgens mij niet. 

Bestel jouw Vertellis Chapters hier

Jouw bewustwording vergroten met Vertellis Chapters

Ken jij dit Vertellis Chapters notitieboek al? 

Hartje Mybestself

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply