Persoonlijke ontwikkeling

Scripting – wat is het en hoe doe je het?

Zoals je misschien al weet ben ik erg bezig met bewust zijn en de wet van aantrekkingskracht. Ooit geïnspireerd door het boek: the Secret en door de cursus van Kim Munnecom. Nu kwam ik onlangs een leuke schrijfmethode tegen die scripting heet. 

Wat is scripting?

Bij scripting schrijf je een soort dankbaarheidsbrief aan het universum, waarbij je dankbaar bent voor de dingen die je graag wilt. En in je tekst schrijf je in de voltooide tijd, alsof je het al bereikt hebt. Het is een super krachtige manifestatie techniek. 

De dame die hier over vertelde heeft in zes maanden tijd alles bereikt wat ze had opgeschreven in deze brief. Dat wilde ik ook wel, dus ik ben ook hiermee begonnen. 

Het werkt heel krachtig omdat je het gevoel erbij oproept alsof je het al hebt bereikt en daar dankbaar voor bent. Je bent duidelijk wat je echt wilt, en dat vind het universum fijn. Doordat je focust op wat je wilt en daar dankbaar voor bent, ben je niet aan het focussen op het gebrek wat je misschien nu ervaart. Belangrijk om te vertrouwen dat het naar je toekomt, zodra de tijd daar rijp voor is. 

Hoe werkt het? 

 • Pak een los vel papier of je notitieboekje. 
 • Schrijf op: dank je wel voor xxxx. Of ik ben dankbaar voor xxxx 
 • Bij de xxxx zet je dan je droomdoel in de voltooide tijd, alsof je het al behaald hebt. 
 • Wees zo specifiek mogelijk. Hoeveel volgers, welke kleur, welk salaris? Beschrijf met zoveel mogelijk details je wens uit. 
 • Bedankt (het universum, God, spirit) voor alle aspecten in je leven die je graag wilt ontvangen (financieel, carrière, liefde, gezondheid). Schrijf zo veel op als je zelf wilt.
 • Eindig de brief met je naam.
 • Lees elke dag deze brief hard op. 2x is nog beter (in de ochtend en voordat je gaat slapen) voor 30 dagen lang. 
 • Belangrijk dat je het niet opnoemt als robot, maar het echt voelt. Wat voel je als je dat doel bereikt hebt? Laat dat gevoel toe!
 • Laat het daarna los en denk er niet meer aan (dat is het moeilijke deel). 

Voorbeeld van mijn scripting

Ik ga nu niet al mijn doelen uit mijn brief hier delen, maar bijvoorbeeld een van de dingen die ik heb opgeschreven is:

Lief universum,

Dank je wel, ik heb nu zo veel meer geld op mijn bankrekening dan ooit te voren (€150.000,-).
Ik hou er van om te bedenken wat ik nu weer kan kopen. 

Bedankt dat ik eindelijk in mijn zwarte Audi Q5 rijd en mijn gezin veilig kan vervoeren.
Ik hou ervan om in mijn droomauto te rijden en ik geniet er intens van. 

Alinea 

Alinea 

Alinea 

Liefs, Juliëtte 

Zo heb je een beetje een idee hoe je dit voor jezelf kunt maken.

Let op

Pas wel op dat je door het dromen van wat je wel wilt, niet een tekort gaat voelen in je huidige situatie. Want dan trek je juist het verkeerde aan, meer van dat. Focus op de voltooide tijd, wees dankbaar en voel oprecht je gevoel wat je voelt in die situatie. Gevoel toevoegen bij het schrijven en lezen is key!

Neem daarnaast ook inspired action. Want van binnen zitten en niets doen, komt die nieuwe baan niet op je pad. Luister, kijk en voel de signalen en onderneem actie. 

Ik hoop dat ik je hiermee geïnspireerd hebt ook jouw dromen op te schrijven alsof ze al zijn uitgekomen! Hou me op de hoogte als dit voor jou heeft hé werkt.

Wil je hier meer over weten bekijk dan deze YouTube video.

Hartje Mybestself

You Might Also Like...

No Comments

  Leave a Reply