Persoonlijk Persoonlijke ontwikkeling

Date night thuis – 10 originele en leuke ideeën om samen te doen

Sinds corona en de lockdown is bij ons thuis ons date night moment erbij in geschoten. Zonde, want het is juist z’n fijn moment om echt te connecten, niet online te zijn en echt even tijd voor elkaar te hebben. 

Tijdens een lockdown begint alles door elkaar te lopen: gezin, werk, thuisonderwijs en ontspanning. Persoonlijk vind ik het ook vrij vermoeiend allemaal, waardoor we toch snel ‘s avonds op de bank ploffen met Videoland of Netflix. Dat is soms natuurlijk wel heel fijn, maar even samen iets leuks doen is dat ook! 

Van alleen maar tv bingen ’s avonds wordt je niet de beste versie van jezelf en word je ook niet de beste partner. Plan daarom direct een date night in en kies een van deze ideeën uit. 

10 date night ideeën thuis

 1. Ga samen een nieuwe maaltijd koken. Leuk om een specifiek thema te kiezen zoals Spaans, Italiaans of Japans. 
 2. Bestel eten bij een (chique) restaurant en doe als of je uit eten bent. Kleed je beide mooi aan, dek de tafel, zet kaarsjes en een muziekje aan.
 3. Organiseer een game night en doe samen spelletjes.
 4. Maak samen een legpuzzel van 1000 stukjes, lekker ouderwets. Het is heel leuk om samen iets te maken en naar toe te werken. Ik vind puzzelen ontspannend en het is een mooie activiteit om ook lekker bij te kletsen. 
 5. Organiseer een spa avondje. Haal maskertjes in huis, maak een voetenbadje en ga heerlijk ontspannen. Wellicht nog een massage er achteraan? 😉
 6. Heb diepgaande gesprekken door middel van vragenkaartjes zoals kletspraat of Vertellis kaartjes. Ik heb gemerkt dat we elkaar door deze vragen nog beter leren kennen omdat het soms vragen zijn die je elkaar niet meer vraagt zoals: “Wat was jouw angstigste moment ooit?” heeft bij ons een lang en interessant gesprek opgeleverd.
 7. Steek buiten een vuurkorf aan en ga samen naar de sterren kijken. Lekker warm onder een dekentje, met een drankje en marshmallows erbij. Dat wordt genieten!
 8. Ga samen een mood board maken van jullie gezamenlijke dromen en doelen. Wat zouden jullie samen nog willen bereiken? Een nieuw huis, mooie reis, een kindje? Bespreek het en maak er samen een mooi mood board van die jullie ergens in huis neer kunnen zetten en daar regelmatig naar kijken. 
 9. Ga samen in bad en maak het gezellig met kaarsjes, drankjes en een heerlijke bruisbal. 
 10. Organiseer een proeverijtje. Dat kan een wijn- of bier proeverijtje zijn, maar wellicht ook een proeverij met verschillende kazen of diverse olijfolies.  

Plan vandaag nog een date met je partner in jullie agenda.

Hoe ga jij om met de date nights tijdens de lockdown? Heb je nog een leuk idee? 
Laat het hieronder weten! 

Hartje Mybestself

You Might Also Like...

No Comments

  Leave a Reply