Hoe hou jij je goede voornemens wel vol dit jaar?
Productiviteit Slimmer werken

Hoe hou jij je goede voornemens wel vol dit jaar?

Elk jaar is het rond half januari blue monday. Dit jaar valt het op 18 januari. Dit is voor veel mensen de meest deprimerende dag van het jaar. Mensen voelen zich treurig, neerslachtig en teleurgesteld in zichzelf. Want, er is een grote kans dat jij gestopt bent met de goede voornemens waar je op 1 januari zo fanatiek aan begon. Hoe staat het met jouw goede voornemens? 

Wat is Blue Monday? 

Blue monday is een jaarlijks terugkerende dag. Maar eigenlijk kan het ook een periode zijn. Het is gewoon dat veel dingen samen komen. Zoals het niet behalen van doelen en goede voornemens, omdat het na 3 weken toch wat zwaar is geworden om zo fanatiek vol te houden. 

Daarnaast spelen er nog meer dingen mee: 

  • Het is een maandag. Dus je moet na het weekend weer naar je werk. Als je jouw werk niet geweldig vind, kan dat zwaar zijn.
  • De vakanties lijken nog heel erg ver weg …. Het naar de vakantie toe leven geeft vaak energie. In verband met onze huidige situatie weten we eigenlijk ook niet wanneer we op vakantie kunnen en missen die stip op de horizon.
  • En het is nog steeds winter. De dagen zijn kort, het is veel donker, het is somber en grauw buiten en we zijn veel meer binnen. 

Waar komt Blue Monday vandaan? 

Sinds 2005 is er het fenomeen dat blauwe maandag genoemd wordt. Sowieso kwam bij mensen voor deze tijd eind januari ook al de klad erin, maar dat had toen nog geen naam.  Op deze dag schijnen er ook meer zelfmoorden en ziekmeldingen te zijn.

“Go confidently in the direction of your dreams.
Live the life you have imagined. – Henry Thoreau”

Wat kan je doen om jouw goede voornemens wel vol te houden?

Je hebt elke dag een keuze het anders te doen. Ben je de mist in gegaan en toch dat wijntje gedronken, dat stukje taart op een verjaardag of per ongeluk die reep chocolade tijdens het Netflixen? Geen probleem! Morgen kan je het weer opnieuw proberen. Wacht niet tot het weer 1 januari is, je kan elke dag beginnen met een nieuw voornemen. 

En maak gebruik van de Seinfeld methode en de ketting van productiviteit. Elke dag zet je een kruisje op een kalender als je het hebt volgehouden en je wilt deze ketting niet doorbreken. Lees hier het blog dat ik schreef over deze methode

Tips om deze dag door te komen

  • Zorg dat je deze periode zo min mogelijk op social media zit. Vaak wordt hier een vertekend beeld vertoond en alleen de successen gedeeld. Hierdoor kan je je nog slechter gaan voelen. 
  • Zorg dat je gewoon op tijd opstaat, ontbijt en gaat werken. En probeer tussen de middag even een wandeling te maken zodat je wat frisse lucht binnenkrijgt. Waarom wandelen goed voor je is, lees je in dit blog.
  • Maak voor jezelf een haalbare en realistische planning. (Ken je de 1-3-5 methode nog niet? Download dan mijn gratis e-book met deze geweldige plan methode).
  • Plan alvast iets leuks voor de avond wat je graag wilt doen. Iets samen met je partner, even me-timen, in bad, een boek lezen, of iets anders waar jij blij van wordt. 

Heel veel succes deze periode.

Bedenk: het is bijna voorjaar, ik kan elke dag kiezen weer vol te gaan voor mijn voornemens en dit gaat voorbij! 

Hartje Mybestself

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply