Persoonlijke ontwikkeling Slimmer werken

Online geld verdienen in 2021

Droom jij ervan om online geld te verdienen? Wil je dit naast je baan of ben je ondernemer en ben je op zoek naar meerdere inkomstenstromen? Lees dan snel verder want ik heb 10 tips voor je hoe jij online geld kunt verdienen in 2021.

Ben je in loondienst?

Indien je in loondienst bent kan het zijn dat je kijkt naar manieren om een inkomen te verdienen naast je werk. Maar het kan ook zijn dat je droomt om voor jezelf te beginnen. Geen baas en zelf kiezen wat je wanneer gaat doen. De ideeën die ik beschrijf kan je als complete business starten, maar ook gewoon naast je baan in loondienst. 

Ben je ondernemer, dan is het slim om meerdere inkomstenstromen te hebben.

Door de corona pandemie kan het zijn dat je geraakt bent als ondernemer. Dit kan positief of negatief uitgepakt hebben. Maar ook al heb je juist de vruchten geplukt van deze periode, je hebt wel gezien hoe kwetsbaar je als ondernemer bent bij onvoorziene omstandigheden. Wanneer je zzp’er bent, heb je niet zo’n goed vangnet als iemand in loondienst heeft. Meerdere inkomstenstromen generen is een goed idee om mee aan de slag te gaan. Je gaat dus zorgen dat je iets ernaast doet, wat maandelijks extra inkomen kan opleveren. Waardoor je wellicht in moeilijkere tijden toch een (kleine) extra inkomstenbron hebt.

Online geld verdienen in 2021

Door het afgelopen jaar is het wel duidelijk geworden, dat veel wat online gebeurde gewoon doorliep. Webshops hadden het druk, workshops werden online gegeven en er ontstonden veel creatieve concepten. Ook werd veel meer gekeken op TV. Hier profiteerden de streaming diensten en Youtube vooral van. Hoog tijd om zelf iets online neer te zetten om je ook (meer) in de online wereld te begeven. Daarom heb ik hieronder 9 tips voor je om een online inkomstenstroom te genereren. 

10 ideeën om online geld te verdienen

1 – E-book verkopen

Ben je expert in een specifiek vakgebied, of heb jij veel kennis over een bepaald onderwerp. Schrijf dan een e-book en ga deze verkopen. Daar heb je wel een website voor nodig waarop mensen dat kunnen bestellen, maar met een beetje hulp is dat zo ingeregeld. Werkt dit goed voor jou en kopen mensen jouw e-book? Schrijf dan een vervolg of een verdieping op het e-book. 

2- Affiliate marketing 

Affiliate marketing is het delen van een linkje van een ander bedrijf waar jij een kleine vergoeding voor krijgt. Je krijgt als ware een commissie voor het aanbrengen van een nieuwe klant, indien deze een aankoop doet. Vaak krijg je een klein percentage van het bedrag dat diegene koopt, zo’n 2-3% ongeveer. Voor de klant kost dit niets meer en deze betaalt dus ook niet meer voor het product. Je kan het zien als een extra marketing kanaal. Waarbij een winkel betaalt voor Google Adwords en daarmee klanten krijgt en Google geld verdient, kan een bedrijf ook het marketing geld geven aan een fan van de winkel of het product. 

Heb jij een grote following op social media, een Youtube kanaal of een blog? Dan is het interessant om hier eens naar te kijken. Bedrijven waarbij je een affiliate account kan aanmaken zijn bijvoorbeeld: bol.com, Coolblue, HEMA of Amazon. Ook kan je producten of cursussen van kleine ondernemers verkopen en hiermee een percentage afspreken wat je per klant krijgt. Het gaat om kleine bedragen, maar met een groot bereik kan dit oplopen tot leuke bedragen. 

3 – Verkopen van oude spullen 

Dit is iets dat iedereen kan doen. De zolder of kledingkast opruimen en deze spullen op bijvoorbeeld op Marktplaats verkopen. Zo ligt het geen stof meer te happen, creëer je ruimt en een financiële vergoeding. Als je boeken hebt, kan je deze ook verkopen op bol.com bij hun tweedehands aanbod. Wat je tegenwoordig ook meer ziet gebeuren is dat mensen op hun eigen sociale mediakanalen spullen verkopen, zoals in Instagram stories wat ook erg goed werkt. Of een Instagram account aanmaken en dan de juiste hashtags gebruiken zodat mensen jouw account vinden. De hashtag #koopjeshoek of #kastjevan worden veel gebruikt op Instagram hiervoor.

4 – Youtube kanaal beginnen

Het moet natuurlijk wel je ding zijn, maar er zit ook een hele interessante wereld achter Youtube. Je kan namelijk geld verdienen met jouw video’s. Zodra je de mijlpaal van 1000 abonnees en 4000 kijkuren (in een jaar) hebt behaald kan je je aanmelden voor monetization. Hierdoor komen voor, na en eventueel tijdens jouw video’s reclames waarmee je geld verdient. Dit gaat om centen per video, maar als je veel views hebt en veel volgers kan dat oplopen naar een heel mooi maandsalaris. Niet iedereen breekt door op Youtube en het is belangrijk je eigen niche heel helder te hebben zodat je de juiste mensen vindt. Daarnaast heb je een lange adem nodig voor Youtube. Verwacht niet een over nightsucces, maar veel werk en consistent uploaden. PS: volg je mij al op Youtube?

5 – Begin een webshop 

Als je graag online wilt werken en vanuit huis, dan kan een webshop een goed idee zijn. Heb je nu al producten voor klanten die je aan ze levert via een leverancier? Denk dan eens na om deze producten te verkopen in een webshop. Of ben je nog bezig als ondernemer en droom je van een eigen winkel of webshop, dan kan je die super eenvoudig starten. 

Er zijn twee soorten webshops: een webshop waarbij je zelf de voorraad hebt in huis of in een magazijn en alle pakketjes zelf verstuurd. Of je kan een dropship webshop starten. Bij dropshippen bestel je het product pas bij de leverancier als iemand het bij jou heeft gekocht. De leverancier stuurt dan het pakketje voor jou. Zo loop je weinig risico met voorraad en heb je bijna geen startkapitaal nodig. En je hebt er minder werk aan, want je hoeft niet elke dag naar het postkantoor. Mijn advies is wel als je wilt dropshippen, kies voor Nederlandse of Europese leveranciers.

Hiernaast moet je er wel rekening mee houden dat het groeien van een webshop en klantenkring veel tijd kost en dat het veel werk is. Zeker naast een baan moet je rekening houden met de klantenservice en het dagelijks versturen van bestellingen. 

6 – Ga mensen online coachen

Misschien ben je in het dagelijks leven wel psycholoog of train je mensen op jouw werk. Wellicht is het voor jou interessant om in je vrije tijd mensen te coachen via internet. Er zijn veel softwareprogramma’s waarbij je online kan video bellen zoals Zoom of Microsoft teams. Als je geen coaching ervaring hebt nog kan je een coaching opleiding doen, zodat je jezelf ontwikkelt als coach. Bij coachen ruil je jouw tijd voor geld. 

7 – Maak een online cursus 

Maak een online training of online cursus. Steeds meer bedrijven die voorheen live workshops en trainingen gaven, maken nu online trainingen. Zodat de kennisoverdracht door kan blijven gaan en je nergens fysiek aanwezig hoeft te zijn. Voor ondernemers was dit (voor de pandemie) al groot. Slim is juist om jouw kennis in een cursus te verwerken. Als je een online cursus hebt kan je meer mensen bereiken. Want aan een online cursus kan iedereen meedoen, ongeacht waar hij of zij woont. Maakt het tijdstip ook niet uit, want iedereen doorloopt op eigen tempo. En het maken van de cursus kost jou 1x veel tijd, maar daarna kan je deze cursus blijven verkopen. Waar ben jij goed in? Is er een skill die jij hebt en anderen bewonderen? Denk eens na om dit in een online cursus te verwerken. 

Ben je al 1:1 coach? Dan is het ook interessant om een cursus te maken over de informatie die je iedere klant vertelt. Zo hoef je niet iedere keer hetzelfde verhaal te doen, maar kan je de basisinformatie verwerken in een mini cursus. 

8 – Ga traden met crypto currency

Je kan ook gaan investeren in crypto currency. Je hebt vast weleens van de Bitcoin gehoord en zo zijn er nog vele andere (kleine) munten. Het werkt een beetje zoals de beurs en dus kan je gaan day tradenmet crypto munten. Simpel gezegd, je koopt een munt voor een bedrag. Je verkoopt het als de prijs omhoog gaat en de winst investeer je weer in nieuwe munten. Dit is wel een tijdrovende klus om de ‘beurs’ in de gaten te houden, maar is zeker een optie om mee aan de slag te gaan. Het enige dat je nodig hebt is een beetje spaargeld om te investeren. Daarnaast heeft dit wel een groot risico want je kan zo maar verkeerd gokken en alles kwijt zijn. 

9 – Ga werken als VA

Hoe meer mensen online werken en online ondernemen, hoe meer er behoefte is aan een virtual assistent. Een virtueel assistent is een assistent op afstand. Je kan het vergelijken met de secretaresse van kantoor, alleen kan een VA veel gespecialiseerder zijn. Vaak zie je dat elke VA zijn/haar eigen expertise heeft. Je kan als VA direct aan de slag zonder kosten te maken of een flinke investering nodig te hebben.

Waar ben jij goed in? Misschien kan je wel voor bedrijven social media post schrijven of inplannen? Of ben jij goed in blogs schrijven? Websites bouwen? Of misschien wil je wel de klantenservice voor een webshop doen (e-mail, chat, telefoon etc)? Als je VA bent, kan je uren zelf indelen, vanuit huis werken op een gebied dat jij leuk vindt of erg goed kan. Ben je startend ondernemer, VA werkzaamheden kan je ook naast je eigen bedrijf doen voor 1 of 2 klanten om een basis slaris te verdienen.

10 – Start een blog

Dit moet je niet doen om snel geld te verdienen. Je moet het vooral doen om dat je het leuk vindt om kennis te delen en te schrijven. Het kan namelijk heel lang duren voordat je geld kan verdienen met je blog. Ten eerste is er Google Adsense (advertenties van Google op je website), maar als je nog niet zo veel bezoekers hebt, levert je dat niets op. Uiteraard kan je wel een eerder gegeven tip combineren, door affiliate marketing linkje te plaatsen. Daarnaast zou je op den duur een samenwerking met een merk of bedrijf te doen. Kies vooral voor je blog een specifieke doelgroep of een bepaald onderwerp, zodat mensen weten wat ze zullen vinden op je blog. En voor Google is dit trouwens ook fijn!

Ik hoop dat je veel inspiratie hebt opgedaan om in 2021 online geld te verdienen te doen of misschien wel te starten als ondernemer. Laat je me hieronder weten als je nog andere goede ideeën hebt om online geld te verdienen? 

Hartje Mybestself

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply