Persoonlijke ontwikkeling

De 6 lessen die ik leerde in de online challenge van Tony Robbins

Toen ik op vakantie was kwam ik erachter dat Tony Robbins een online challenge gaf. The Comeback Challenge. Ik heb altijd een keer naar een event van Tony gewild, maar het is er nooit van gekomen. De training/challenge duurde 7 dagen en vond plaats op Facebook. Elke dag kwam een video van 1,5 uur online vol met lessen, informatie en learnings. Wat was dat gaaf! Ik heb zo veel mogelijk video’s bekeken, maar helaas heb ik niet alles kunnen bekijken voordat de video’s verwijderd werden (na 7 dagen) door mijn vakantie. 

Toch heb ik best wat inzichten en learnings gehad tijdens de video’s en deze deel ik hieronder met je. 

Repetition is mother of all skills

Tegenwoordig denken we met 1x lezen of doen dat we iets kunnen. Wil je echt excelleren, dan moet je het 1000 x doen. We willen het allemaal snel, maar wanneer je ergens je tanden in zet en blijft doen dan wordt je er uiteindelijk heel goed of zelfs de beste in. 

Het leven is eb en vloed

Deze hoor ik wel vaker en herken ik ook in mijn bedrijf. De boog kan niet altijd gespannen blijven. Dus je kan niet alleen maar succes hebben. Soms zijn er ook rustigere periodes bij. Je kan niet altijd alleen maar doen, je moet ook zijn. Het is juist balanceren tussen duwen en trekken, stilstaan en rennen, doen en zijn en tussen inspannen en ontspannen. 

Maar naast deze balans, ervaar je juist door dieptepunten ook de hoogtepunten. Door dieptepunten groei je en kan je jezelf verbeteren. Juist door problemen kunnen nieuwe oplossingen ontstaan. Kijk maar naar de mogelijkheden die ontstaan zijn door Corona. Veel initiatieven zouden anders nu nog niet ontstaan zijn. Bijvoorbeeld bedrijven die nu online verkopen ontdekken, restaurants die afhaalmenu’s beginnen wat succesvol blijkt te zijn, thuiswerken als je bij een bedrijf werkt wat eerst ‘lastig’ was is nu normaal, events die nu online gegeven worden. Er zijn zo veel mooie, nieuwe dingen gekomen doordat mensen in beweging kwamen door onzekerheid en crisis.

The power of problems

Er zit super veel kracht in problemen. Ze zijn misschien niet fijn, maar problemen zijn wel een teken van leven! Want als je dood bent heb je deze niet, aldus Tony Robbins. 😉

Het oplossen van problemen maakt je een leider. En om dingen te veranderen moet jij veranderen en daar zit dus persoonlijke groei. Volgende keer als je met een probleem geconfronteerd wordt, denk hieraan: Dit probleem zorgt ervoor dat ik mij kan ontwikkelen als leider en ik hierdoor de kans heb om te groeien. 

Alles gebeurt voor jou en niet tegen je

Vaak denken we dat dingen ons overkomen. Waarom heb ik dit nu? Het is oneerlijk dat ….

Maar, denk eens goed na. 
Wat is het grootste wat je hebt overwonnen? En wat heeft het je gebracht? 
Ik heb lang geleden een burn-out gehad. Verschrikkelijk was het, maar het heeft me wel de persoon gemaakt die ik nu ben en daar ben ik dankbaar voor. 

Wat is jou overkomen wat uiteindelijk voor je heeft gewerkt toen je het overwonnen had? 

Daarnaast geeft deze gedachte je in tijden van een crisis meer kracht en controle dan wanneer je de houding hebt dat het oneerlijk is dat het jou overkomt. 

Breaktroughs often comes from what you thought was a break down 

En deze sluit daar mooi bij aan. Een doorbraak komt vaak wanneer je denkt dat het iets ten einde loopt. Dat je het niet meer redt. Juist dan kan je de grootste veranderingen ervaren. Als alles altijd een 6 of een 7 is, zal je weinig doorbraken meemaken in je leven. 

Doe de juiste dingen op het juiste moment 

Ok, deze klinkt echt als een open deur, maar als je er wat langer over nadenkt kan je er echt wat mee. 

Kijk eens naar de periode waarin je werkt. Zijn er bij jou ook seizoenen of cycli die meespelen (maan, menstruatie). Zaaien in de winter werkt niet. Je moet zaaien in de lente en oogsten in de zomer/herfst. Doe jij de dingen wel op het juiste moment of zou dat toch beter kunnen? 

Mooie uitspraken:

Verder had Tony nog een paar mooie uitspraken die zijn blijven hangen. 

– Take you mess and turn it in to your message
– Een probleem is hier met een reden.
– Living less than your potential, is living a lie
– For things to get better, YOU’ve got to be better
– We don’t do what we can. We do what we believe we are
– Progress equals happiness. Alles groeit of gaat dood in de natuur. Waar kies jij voor?

Heb jij de challenge ook gevolgd? En wat zijn jouw take-outs? 
Of ben je al eens aanwezig geweest bij een event van Tony Robbins? 
Laat het hieronder weten. 

Hartje Mybestself

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply