Meer rust en overzicht door het archiveren van WhatsApp berichten.jpg
Productiviteit Slimmer werken

Meer rust en overzicht door het archiveren van WhatsApp berichten

Open eindjes kost heel veel energie. Want onafgeronde taken zorgen voor veel onrust omdat je er elke keer weer mee geconfronteerd wordt dat je daar nog iets mee moet doen. Dat legt onbewust een beetje druk op je. Open eindjes kan je op heel veel gebieden hebben, zoals to-do’s voor projecten, openstaande e-mails in je inbox die je nog moet beantwoorden, maar ook bij WhatsApp berichten

Vaak lezen we WhatsApp berichtjes even snel tussendoor, maar zijn we niet altijd in staat om direct te reageren. Zeker als je bijvoorbeeld je agenda nodig hebt om iets af te spreken of het eerst nog met je partner wilt afstemmen. Dit appje blijft dan onbeantwoord open in je lijst met andere apps staan. 

Berichten waar je nog iets mee moet zakken naar beneden 

Vaak hebben we heel veel Whats app gesprekken openstaan zonder dat we er erg in hebben. Daarnaast staat alles waar we nog wel op moeten reageren tussen de apps door waar we geen reactie meer op hoeven geven.  

Het systeem van WhatsApp werkt zo dat alle nieuwste berichten naar boven gaan en de oudere berichten waar niet op gereageerd is wat naar beneden zakken. Zo kan het dus gebeuren dat een app waar je nog iets mee ‘moet’ naar beneden verdwijnt en je uit het oog verliest. Hierdoor vergeten we te antwoorden op een vriendin die een paar data om af te spreken heeft voorgesteld. Soms zie je de app wel en denk je: hier moet ik nog op reageren…. en doe je het op dat moment toch niet. 

Dit is een open eindje die steeds terugkeert en energie van je vraagt. 

Houd je what’s app inbox leeg 

Ik heb de oplossing hiervoor! Archiveer alle WhatsApp berichten die je al beantwoordt hebt of waar je niets meer mee ‘moet’. Zo houd je dus je Whats app inbox leeg. Ik laat je hieronder zien hoe je dat doet. Je kan een chat archiveren door de chat van rechts naar links te swipen. Dan komt er een archiveer icoon tevoorschijn. Als je een app archiveert ben je dit gesprek niet kwijt, hij staat alleen niet meer in je inbox. Zodra die persoon of iemand in de app groep een berichtje stuurt, komt deze weer in je inbox terecht. Of wil je zelf een berichtje sturen naar iemand, gebruik dan de zoekbalk van Whats app en de chat komt tevoorschijn. 

Zo archiveer je berichten in WhatsApp 

Een gesprek vastpinnen 

Uiteraard wil je degene die het meest appt altijd in je inbox hebben staan en het liefste bovenaan. Dat kan ook super eenvoudig door deze vast te pinnen in WhatsApp.

Dat doe je op dezelfde manier, alleen dan swipe je de andere kant op (van links naar rechts) en kies je voor maak vast (punaise) om het bericht bovenaan vast te pinnen. Zelf heb ik hier altijd de chat van Sander mij staan. Heel handig!

Het voordeel: meer rust en overzicht

Voor mij zorgt deze manier van de inbox bijhouden voor veel rust en overzicht. Ik weet precies wie ik nog moet antwoorden of bij wie ik nog op een antwoord wacht. Deze archiveer ik dus niet. Je kan dit elke keer doen na een gesprek, of gewoon 1x per week je WhatsApp berichten doorlopen tijdens een wekelijks plan/reflectie moment of je zondag routine

Ik ben benieuwd, is dit iets wat voor jou zou werken? 
En was jij al bekend met deze functies? 

Hartje Mybestself

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Kelly
  8 mei 2020 at 09:35

  Wow! Dit is echt een geweldige hack!
  Whatsapp vraagt zoveel aandacht en op deze manier kan het eindelijk haalbaar zijn! Ik ga het toepassen! Bedankt voor de tip!

  • Reply
   Juliette
   8 mei 2020 at 09:53

   Hi Kelly, bedankt voor je reactie en wat leuk om te horen! Ja, dit structureel toepassen gaat je zoveel rust geven. Heel veel succes!

Leave a Reply