Persoonlijk Persoonlijke ontwikkeling

Waarom ik alleen naar een vakantiehuisje ga

Sommige mensen zullen het misschien een beetje vreemd vinden, maar ik kijk er ontzettend naar uit! Ik ga namelijk alleen naar een vakantiehuisje in het bos. Al een aantal weken heb ik dit in mijn hoofd, maar ik kon steeds niet boeken in verband met de Corona maatregelen. Eindelijk, een paar dagen voor de gewenste vertrekdatum zijn de maatregelen rondom vakantiehuisjes versoepeld in Brabant en kon ik vandaag (eindelijk) boeken. 

Ik ga naar een vakantiepark van Roompot in een dorp vlak bij mijn woonplaats. Ik hoef helemaal niet ver weg en vind het juist wel handig dat het lekker dichtbij is. Ik hoef niet ver te gaan om even weg te zijn.

Ik heb behoefte aan rust

Ik ben een introvert persoon en vind het heerlijk om nu veel thuis te zijn en geen sociale verplichtingen te hebben in verband met de intelligente lockdown. Maar…. ik ben nooit meer alleen thuis! Hoeveel ik ook van Sander en Jade hou, hou ik ook heel erg van de tijd die ik alleen doorbreng in stilte om weer op te laden. 

En ook al gaan de crèche binnenkort weer open, ik wilde mijzelf dit midweekje gunnen.

“ik ben nooit meer alleen thuis!” 

Momenteel zit mijn hoofd vol met heel veel leuke ideeën, dingen en projecten. Op veel dingen onderneem ik actie en creëer ik lekker door, ondanks de drukte. Maar door het gebrek aan me-time, merk ik dat ik niet zo goed echt de diepte in kan gaan. Juist nu sommige interne processen dat goed kunnen gebruiken. 

Daarom besloot ik een paar dagen er even tussenuit te gaan. Met de verwachting de rust en de ruimte te vinden. Even alles op een rijtje zetten, nadenken, acties doen die ik al heel lang wil doen, en me niet laten leiden door de dagelijkse routine die je hebt in een gezin. 

Ik hoop uit bed rollen en lekker aan de slag te gaan en om 12:00 uur te bedenken dat ik nog steeds in mijn pyjama zit.
Ja echt, daar kijk ik naar uit! 

Dingen die ik van plan ben om daar te doen: 

 • Verdiepen in een cursus die ik volg (Law of Attraction)
 • Strategisch nadenken over mijn bedrijven en hoe ik de groei verder voor me zie. 
 • Verder werken aan mijn blog zodat ik het z.s.m. kan lanceren en delen met de wereld. 
 • Losse eindjes afronden 
 • Blogs schrijven 
 • Dagboek schrijven
 • Inhoudelijk nadenken over een cursus die ik wil maken voor ondernemers
 • Een boek lezen
 • Lekker wandelen in het bos
 • En alles waar ik verder nog zin in krijg of bedenk!

Ik heb dus mijn agenda leeggegooid, afspraken verplaatst en het rooster geregeld, zodat er altijd iemand aanwezig is bij My Lovely Notebook. Omdat ik er op een of andere manier op vertrouwde dat dit sowieso door zou gaan, heb ik al een hele fijne to-do lijst en een boodschappen lijst gemaakt voor alles wat ik wil doen en wil meenemen. Dank universum!

Ik kijk er heel erg naar uit maar ik ben ook benieuwd hoe het mij gaat bevallen om vier dagen zonder man en kind door te brengen. Ik kan best goed alleen zijn, dus verwacht dat het me prima afgaat. En daarnaast heeft het huisje wifi, dus kunnen we gewoon FaceTimen! 

Gelukkig komen Sander en Jade de laatste avond bij me slapen in het huisje en vertrekken we vrijdagochtend met ze allen. Gezellig!

Mijn ervaringen van deze midweek alleen weg zal ik delen in een nieuw blog volgende week.

Ga jij wel eens alleen weg (van je gezin)? 

Hartje Mybestself

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Eva Janssen
  13 mei 2020 at 21:53

  Ik doe dat eigenlijk nooit. Het lijkt me fijn maar ook best spannend. Heerlijk om weg te zijn en je eigen ding te doen. Tegelijkertijd denk ik dat het heel onwennig zou zijn omdat je het gezinsleven gewend bent. Maar als introvert lijkt het me ook fijn.

  • Reply
   Juliette
   22 mei 2020 at 18:03

   Ja het is echt een aanrader. De eerste 5 minuten waren een beetje onwennig en daarna was het heel fijn! Het mooie weer en het veel kunnen wandelen hielp ook erg mee.

 • Reply
  Kilien
  20 mei 2020 at 15:09

  Wauw, dat zou ik ook nog eens moeten doen. Vorige zomer ging ik een paar dagen alleen op reis naar het buitenland, maar inderdaad, zo ver hoeft het zelfs niet te zijn. Ik studeer over een paar weken af en sta dus echt op een cruciaal punt in mijn leven. Ik heb de afgelopen tijd naast mijn studies ook nog keihard gewerkt aan andere projecten, dus ik wilde mezelf die me-time gunnen om eens goed te reflecteren over waar het over een paar maanden allemaal naartoe moet met mijn leven.

  • Reply
   Juliette
   22 mei 2020 at 18:04

   Heerlijk! Moet je echt doen. Mooie beloning voor je harde werken!

Leave a Reply