Productiviteit Slimmer werken

Meer rust door meerdere inkomstenstromen genereren

Een van de dingen waar ik achter kwam in 2020 (en eigenlijk wel eerder), is dat ik heel onrustig word als ondernemer als ik geen invloed heb op hoeveel geld erbinnen komt.  Tijd om meerdere inkomstenstromen te genereren.

De webshop was mijn enige inkomstenbron en dat leverde soms nog wel wat stress op. Je hebt namelijk tot op zekere hoogte invloed op het aantal verkopen dat je per dag/per maand hebt, maar eigenlijk is het ook een afhankelijke factor. Uiteraard kan je acties ondernemen en heb je vaste klanten, maar ik heb geen invloed op hoeveel mensen op zoek zijn naar een notitieboek. Uiteraard ben ik goed vindbaar en adverteer ik. Maar Google blijft een search driventool en als er minder gezocht wordt, zal je ook minder verkopen. 

De webshop kent natuurlijk hoog- en laagseizoen. En dat is logisch, want de boog kan niet altijd gespannen blijven staan. Dat is ook helemaal niet gezond. Maar om mij in ‘laag’ seizoen ook ontspannen te voelen, heb ik extra inkomstenstromen toegevoegd. 

Meerdere inkomstenstromen

Door extra inkomstenstromen te realiseren ben je niet afhankelijk meer van 1 inkomen. Maar heb je nog wat side hustlesof andere inkomsten die een dipje tijdelijk kunnen opvangen. Zo ben je minder kwetsbaar. Zeker in het Corona jaar is dat wel duidelijk geworden, dat sommige mensen echt met hun rug tegen de muur stonden. Om zo’n situatie te voorkomen en om ‘gewoon’ meer financiële rust te ervaren kan je dus kijken naar meer inkomstenstromen. 

Doordat er via meerdere wegen geld binnenkomt, ervaar ik meer rust in mijn bedrijf. Sowieso werk ik met de profit first methode, waarbij ik bij elke storting een percentage opzijzet voor mijn salaris. Dat is in het hoogseizoen meer dan ik mijzelf uitkeer, waardoor ik een fijn buffertje opbouw (geeft rust nummer 1). Dat is de eerste tip, als jij ondernemer bent en Profit First nog niet gelezen hebt, om dat zeker te doen. Bestel profit first hier.

Daarna ben ik gaan nadenken wat ik nog meer kan doen:

 • Online cursussen: Ik heb naast mijn webshop online cursussen gemaakt zoals dagboekschrijven en de 12 week Goal Getters Club. Deze cursussen leveren daarnaast toch extra inkomsten op.
 • Ik ben blog gestart. Als je blog nog niet zo veel bezoekers krijgt, als mijn blog verdien je er praktisch nog niets aan. Denk aan €2,- Adsense inkomsten per maand. Dat dekt zeker niet mijn investering en uren die ik er in stop, maar ik geloof wel dat op lange termijn dit meer kan opleveren. Nu is het vooral een passie project die precies de hosting kan bekostigen (zo ongeveer dan). Daarnaast maak ik op het blog gebruik van affiliate links. Deze worden nog weinig tot niet gebruikt, maar kunnen potentieel een leuke verdienste zijn. Stel dat jij zo meteen op de link klikt van Profit first hierboven en een bestelling plaatst bij bol.com, dan krijg ik een mini percentage van 2% over jouw aankoop. Nog steeds zijn deze bedragen bij elkaar op geteld nu nog praktisch niets bij elkaar, maar ik geloof wel als mijn blog gaat groeien deze inkomsten evenredig meegroeien. 
 • Naast mijn blog run ik een YouTube kanaal. Ik doe dit al jaren, maar heb altijd een verkeerde strategie gehad. Inmiddels is deze strategie aangepast en ben ik goedgekeurd door het YouTube Partner Program. Dat betekent dat ik vanaf de goedkeuring geld kan verdienen met mijn video’s. Supertof, want in het bedenken, maken, bewerken en uploaden van een video gaat veel tijd zitten. Leuk dat deze video’s nu iets opleveren. Het is nog zeker geen vetpot, en dat geeft ook helemaal niet. Ik denk dat ik nu €3,- per dag hiermee verdien. Hopelijk later dus meer! Deels hiervan is ook passief inkomen, aangezien ik ook geld verdien met video’s die al 2 jaar oud zijn. Ken je mijn kanaal nog niet, neem dan eens een kijkje op YouTube.
 • Verkopen van oude kleding. Ook verkoop ik weleens spullen op marktplaats of kleding op Vinted. Zeker nu ik weet dat we een zoon krijgen kan alle kleding van Jade weg. Maar ook maak ik zo nu en dan een rondje in mijn eigen kast. Het geld wat ik hiermee verdien gebruik ik om nieuwe baby/kinderkleding te kopen. Je kan mijn kleding op Vinted hier vinden: Mijn Vinted account. Heb je nog geen Vinted, klik dan op deze link. Dan kan je een account aanmaken. 
 • Crypto munten. Een paar jaar geleden ben ik in wat crypto currency gestapt. Dat was toen echt hoogtij. Heb daar nooit iets mee gedaan want was alleen maar gedaald in waarde. Maar inmiddels zit dat in de lift en is mijn investering terug of zelfs meer waard geworden. Ik ben net weer opnieuw begonnen met een beetje investeren in diverse munten via Bitvavo. Mocht je dat ook willen kan je mijn affiliatecode gebruiken waardoor je geen transactiekosten hebt over de eerste €1000,-. in de eerste week. Ga naar Bitvavo.com en gebruik code: AD5D88F686.

Wil je meer leren over handelen met crypto currency, dan kan je eens kijken naar deze cursus.

Zo zie je, ik doe veel verschillende dingen. Maar dat kan nu ook aangezien ik mijn bedrijf anders heb ingericht. Ik werk met ontzettend fijn personeel, waardoor ik zelf niet dagelijks meer nodig ben in de webshop. Hierdoor heb ik tijd en ruimte gecreëerd om andere dingen te ondernemen naast mijn shop. Ze leveren nu nog niet zo veel op, maar er zit wel degelijk potentie in om op elk gebied verder te groeien. 

Wat zou jij kunnen doen? 

Heb jij er weleens over nagedacht wat je nog meer zou kunnen doen? Iets naast je baan in loondienst of een extra inkomstenstroom als ondernemer? Er zijn veel dingen te bedenken, zoals: 

 • Investeren in crypto munten of beleggen in aandelen
 • Een e-book schrijven en verkopen (passief inkomen)
 • Actief aan de slag met affiliates (als je een e-maillijst hebt bijvoorbeeld)
 • Aan de slag als consultant met jouw expertise? 

Wil je nog meer tips om online geld te verdienen bekijk dan deze video’s. 

Heb jij nog een leuke toevoeging hoe je een extra inkomstenstroom aanboort? 

Hartje Mybestself

You Might Also Like...

No Comments

  Leave a Reply