Zwanger - Mama

10 bespaartips als je een baby krijgt

Even een heel ander soort blog dan je misschien gewend bent. Maar wat mij betreft past onder de beste versie van je zelf worden, ook niet onnodig geld uitgeven. Tijdens mijn eerste zwangerschap ben ik helemaal losgegaan met alles wat ik leuk en mooi vond. Ik kocht werkelijk alles wat op de commerciële uitzetlijst stond (en meer). 

Ik ben nu zwanger van de tweede en pak het helemaal anders aan. Ten eerste hadden we nog heel veel, wat heel veel scheelt. Maar, daarnaast heb ik ook geleend en heb ik spullen tweedehands gekocht. 

In dit blog geef ik 10 bespaartips voor als je zwanger bent: 

 1. Leen wat je kan lenen uit je omgeving. Misschien heb je een vriendin of een schoonzus waarvan je dingen kunt lenen voor de baby. Een bedje, commode, maxicosi, kinderwagen, kruiken of kleding. Veel producten gebruik je namelijk maar kort en is dan zonde om dat zelf helemaal nieuw aan te schaffen. 
 2. Kijk ook eens voor tweedehandskleding op Marktplaats of Vinted. Je vindt daar veel mooie kleertjes die vaak maar kort gedragen zijn. Want maat 50 en 56 worden echt maar een paar weken gedragen. 
 3. Neem kledingpakketten over van bekenden. Als je vrienden hebt met een kindje die net iets ouder is, kan je vragen of je een kleding set kan overnemen. Wij hebben dat eerder weleens gedaan. Zo hebben we een hele garderobe overgenomen voor Jade. Ideaal! Wel handig als je allebei dezelfde smaak en stijl hebt. 
 4. Hou aanbiedingen vanaf het begin in de gaten voor de grote items. Zo weet je een beetje wat het kost om een kinderkamer of een kinderwagen te kopen en wat een goede deal is. Zodra je een een goede deal ziet, dan lekker kopen! 
 5. Hou de site luierinfo.nl in de gaten. Hier kan je het merk luiers naar keuze aangeven en zie je waar deze in de aanbieding zijn. Wij kochten altijd Pampers wanneer de aanbieding 50% was. Was er geen goede aanbieding, dan gebruikten we Kruidvat of Etos huismerk luiers. Ook een goed en betaalbaar alternatief. 
 6. Borstvoeding is natuurlijk goedkoper dan kunstvoeding. Maar wil je of lukt dit niet, dan kan je ook slim kunstvoeding kopen. Bij de Keuringsdienst van waarde hebben ze een hele aflevering gemaakt over babyvoeding. De ingrediëntenlijst is namelijk wettelijk bepaald. Alle kunstvoeding met de 1 is dus precies hetzelfde. Of je nu een pak Nutrilon koopt van € 15,- of Kruidvat huismerk van €7,- Het is precies hetzelfde en even goed voor je kindje. In dit geval betekent duurder niet per definitie beter. 
 7. Meld je aan voor alle gratis babydozen. Als je zwanger bent kan je je aanmelden voor diversen babyboxen met daarin gratis producten. Je vindt er van alles in: samples tot full-size producten, kortingsbonnen en tijdschriften en soms zelfs kleding of speelgoed. Je kan de tas/doos aanvragen van: Etos, Kruidvat, de blije doos, Ouders van Nu, Babydump en babybladen.nl (betaald, maar wel gratis via verloskundige of ziekenhuis). Het is echt de moeite waard en de dozen uitpakken is gewoon erg leuk. Een bijkomstigheid is dat er vaak luiers in zitten (duur) en dat je verschillende merken kunt testen. 
 8. Maak een lijst van dingen die je nog graag voor de baby zou willen hebben. Zet dit op een digitaal cadeaulijstje. Zo kan het kraambezoek iets van die lijst geven. Jij krijgt iets wat je wilt en je maakt het voor het bezoek vaak makkelijk. Win-win. 
 9. Tegenwoordig bestaat er meegroei kleding. Ideaal! Zo heeft de HEMA rompers met een extra rijtje knoopjes zodat je er 2 maten mee doet. En hebben ze bij H&M nu kleding die ook geschikt is voor 2 maten, simpel weg door de boven- en onderkant om te vouwen. Handig, want zo doe je gewoon langer met een kledingsetje. 
 10. Koop niet per se een hele babykamer set bij een grote winkel. Je kan ook verschillende items combineren tot een babykamer. Bijvoorbeeld bij IKEA kan je een bedje los kopen (€50,-) en wellicht vind je een mooie tweedehands commode op Marktplaats. Koop ook meteen een ledikant ipv ook een wiegje. Een baby is namelijk snel uit een wieg gegroeid en kan ook prima meteen in een ledikantje. Wij hebben de eerste weken zelfs de kinderwagen als wieg gebruikt op de slaapkamer, dat ging echt prima! 

Ik hoop dat je iets aan mijn bespaartips hebt. Als je het leuk vindt kan je ook de video hierover bekijken: 

https://youtu.be/_xvE9ivuJTo
Hartje Mybestself

You Might Also Like...

No Comments

  Leave a Reply