Persoonlijk Zwanger - Mama

Ons leven gaat veranderen; ik ben zwanger!

Ja, je leest het goed! Ik ben ZWANGER. Dat betekent dat ons leven gaat veranderen en ik wellicht minder moet gaan doen, of dingen anders moet gaan aanpakken. Of het nog productiever kan betwijfel ik, maar een ding wat zeker is, is dat ik keuzes moet gaan maken. Dit is een heel persoonlijk blog, waarbij ik geen tips deel. Puur mijn persoonlijke verhaal over de afgelopen tijd.

Iets wat zo iets gewoons is, is dat voor mij inmiddels niet meer. 5 jaar geleden werd ik in 1x zwanger van onze dochter Jade Jasmijn. Aangezien dat zo snel ging toen, hebben we de keuze voor een tweede tot het laatste moment uitgesteld. Want onze gedachte was, zodra we ervoor gaan kan de baby er binnen een jaar zijn.

Helaas bleek dat niet het geval. Na vele teleurstellingen en een jaar proberen ben ik naar de huisarts gegaan. Aangezien ik ook al 38 was toen, heb ik bij de huisarts aangedrongen op een doorverwijzing naar het ziekenhuis. Maar ja, voordat er een afspraak is gepland, je de eerste afspraak en onderzoeken hebt gehad ben je zo ook weer een paar maanden verder.

Helaas was er voor mij minder goed nieuws. Door mijn leeftijd en het verhoogde FSH hormoon wat in mijn bloed gevonden werd, werd de diagnose verminderd vruchtbaar gemaakt. Helaas zal ik niet meer zelfstandig zwanger worden. Het FSH hormoon verhoogd zich namelijk pas als je richting de overgang gaat. Helaas bij mij al met 38 jaar. We kregen toen 2 opties: zwanger proberen te worden met IUI of met IVF.

We hebben ons verdiept in beide opties, en IUI leek ons in eerste instantie het meest vriendelijk. Bij IUI slik je 5 dagen medicatie en zet je zelf 1 injectie om de eisprong te stimuleren en daarna krijg je een inseminatie. Bij IVF is het proces qua medicatie heftiger, maar ook de medische ingreep van het opwekken en weghalen van de eitjes en daarna hopen dat er genoeg over zijn voor een terugplaatsing. Onze voorkeur was duidelijk, het werd IUI.

Na 1,5 jaar proberen heb ik mijn eerste IUI behandeling gehad én met positief resultaat. Het heeft direct voor een goede zwangerschap gezorgd! Wow, zo enorm blij en dankbaar dat we zijn. De eerste maanden was nog wat onwerkelijk omdat we ook veel tegenslagen op dit gebied ervaren hebben, maar na de eerste echo bij 7 weken waren we gerust gesteld. Ik ben ECHT zwanger! 💗

Alle behandelingen en echo’s zijn trouwens alleen zonder partner in verband met corona. Dat is ook wel erg vreemd om dit heugelijke moment niet samen te kunnen beleven. Maar het is wat het is. Ik ben al super blij dat deze medische ingreep wel door ging, terwijl we in de tweede lockdown zaten en de ziekenhuizen het heel druk hadden.

Dinsdag 23 februari had ik mijn tweede echo en mocht Sander wel mee. Gelukkig! Hier zagen we dat alles goed is met het kindje waardoor we nog meer in vertrouwen kunnen stappen en uitkijken naar september.

Toekomst en stip op de horizon

Eindelijk kan ik weer vooruit kijken. Het heeft namelijk wel een beetje gevoeld alsof ons leven op pauze stond. Sommige plannen zijn gewoon lastiger te maken met zo veel onzekerheid. Nu is onze stip op de horizon duidelijk en kijken we heel erg uit naar september om de baby in ons leven te mogen verwelkomen.

Ik probeer mijn bedrijf, blog en YouTube kanaal op dezelfde manier voort te zetten zoals ik hiervoor deed. De afgelopen maanden heb ik veel vooruit gewerkt en dat bleek nodig ook. In het eerste trimester voelde ik mij over het algemeen niet zo best. Aangezien ik ‘wist’ dat het rond 7 weken zou beginnen, ben ik sinds het streepje op de test tot aan de misselijkheid heel veel vooruit gaan werken zodat er toch 2x per week een blog en 2x per week een YouTube video online bleef komen. Wel heb ik inmiddels besloten dat ik voorlopig weer 1x per week een blog plaats, omdat ik alle energie die ik heb goed kan gebruiken op andere vlakken.

Voor mij wordt plannen, organiseren en vooruitwerken mijn focus voor de komende maanden. Mijn bedrijf My Lovely Notebook is al redelijk baby-proof. Daar ben ik in 2020 heel erg mee bezig geweest, zodat ik uit mijn bedrijf kon stappen en niet dagelijks meer nodig ben. Dat geeft mij heel veel rust en vertrouwen.

Ik zal verder niet heel veel uitbreiden over de zwangerschap op dit blog, maar heb nog wel een blog op de planning staan hoe je kan werken als je je beroerd voelt. 😉

Bekijk de video met de hele reis hieronder

https://youtu.be/3zXO3TM-PCQ
Hartje Mybestself

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply