Persoonlijke ontwikkeling Spiritualiteit

Introspectie in de herfst + journal vragen

De herfst staat in het teken van naar binnenkeren. We zijn letterlijk meer binnen in verband met het weer, maar ook komen we in een meer yin fase terecht waarbij alles wat langzamer mag gaan. Waarbij je in de lente en zomer echt naar buiten gericht bent en zaait en oogst, is het in de herfst en de winter tijd voor terugblikken, introspectie en reflectie.

Dagboekschrijven

Zelf vind ik het heerlijk om in de herfst naar binnen te keren bij mijzelf. Lekker knus onder een dekentje met een kopje thee en een geurkaars terugblikken op het jaar. Wat heb ik gezaaid? Wat heb ik geoogst? En waar ben ik dankbaar voor?
Ik schrijf op wat mij niet meer dient of juist waarom ik het moeilijk vind om iets los te laten. Ik schrijf dit allemaal op mijn dagboek.

De herfst is ook echt de tijd van loslaten. Loslaten wat je niet meer dient om ruimte te maken voor groei. Net als de bomen hun bladeren loslaten, mag jij bewust worden van hetgeen jij mag loslaten. En soms is dat moeilijk of ben je er nog niet bewust van. Juist daarom is het goed niet door te denderen, maar om eens stil te staan en te ervaren wat dit voor jou is. Ga jij altijd maar door of neem jij ook de ruimte en de tijd om bij jezelf in te checken hoe het echt met je gaat?

Gratis Herfst Journaling vragen

Speciaal om je te ondersteunen in dit proces heb ik een document gemaakt met diverse schrijfvragen die je jezelf kan stellen om ten eerste dichterbij jezelf te komen, te ontdekken wat je niet meer past, heerlijk te genieten van dit momentje voor jezelf en schrijven in je dagboek.

Vraag NU de gratis Herfst Journaling vragen nu aan:

PS: check ook je spam inbox als je de vragenlijst niet direct hebt ontvangen.

Photo by Annie Spratt on Unsplash

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply