Persoonlijk Persoonlijke ontwikkeling

Rol van spiritualiteit bij mijn persoonlijke ontwikkeling

Zoals jullie al weten ben ik dol op persoonlijke ontwikkeling. In het blog van vorige week schreef ik er al over dat een groot deel van persoonlijke ontwikkeling te maken heeft met bewustwording en bewustzijn. Bewustzijn hangt voor mij ook samen met spiritualiteit.

Bewustzijn is voor mij, letterlijk bewust zijn van mijn gedachten. Om deze te observeren als een buitenstaander en mij niet mee te laten slepen door elk gevoel of emotie dat bij mij opkomt. En dat is nog best wel lastig. Ik probeer tussen een situatie en mijn reactie een ruimte te creëren waarbij ik kan kiezen hoe ik reageer op een situatie in plaats van mij te laten verlammen of heel boos te worden. 

Spiritualiteit

Een tool die mij hierbij helpt groeien is spiritualiteit. Ik trek dagelijks inzichtkaarten die mij inspiratie, tips en inzichten geven. Daarnaast probeer ik ook in stilte of door te schrijven boodschappen vanuit mijn kern te ontvangen. Mijn innerlijk weten. Maar ook vraag ik hierbij zo nu en dan hulp van derden. 

Zo ontvang ik weleens een zielsboodschap of een jaar reading. Nu had ik voor het eerst een reading van Susan Dechering. Ze is psycholoog op het gebied van liefde (liefdewijs.nl). En ze heeft zich daarnaast ontwikkelt tot medium. Ik ken haar al jaren, maar nooit eerder hebben we het hierover gehad. 

De reading ging via video bellen. Ze startte met het pakken van kaarten als haakje om dichterbij mij en mijn spirits te komen. Zelf heb ik ook veel kaarten decks, maar deze die Susan gebruikte kende ik zelf nog niet. Het zijn The Enchanted Map Oracle Cards en de geheime boodschappen van dieren . Het begon met een basiskaart van de leeuw. 

Daarna pakte ze een aantal kaarten in de “Flying bird” formatie. Nog niet eerder heb ik zo’n kaartlegging gehad. Door de kaarten kon ze verder op mij intunen en boodschappen ontvangen van de spirits. 

De boodschap van de reading

Er staat veel op mij te wachten, maar daarvoor zal ik meer voor mij onbekende dingen moeten doen. Ik hoef het pad niet zelf uit te stippelen, maar mag de weg gaan volgen die ‘op mijn pad’ komt. Ik mag nog meer in mijn vrouwelijke energie komen, meer overgeven, nog meer loslaten en meer me-time creëren. Ik mag mijn inner-princes meer voeden door mijzelf vaker te verwennen met mooie extra’s waar ik blij van word. Door meer overvloed in mijn leven te creëren zal ik de blokkade die op overvloed zit loslaten. Daarnaast kwam een ander thema in mijn leven weer naar voren. Ik mag ook meer fun hebben, meer plezier ervaren en genieten van de dingen die er nu al zijn. Vaak ben ik al weer 6 stappen vooruit in mijn hoofd, door mijn ambitie en gedrevenheid. 

Rol van spiritualiteit bij mijn persoonlijke ontwikkeling kaart legging.

Hoe ik dit interpreteer en mijn ervaring 

Ik kan me heel erg vinden in de boodschap. Vaak komen er dingen die je onbewust wel weet naar boven, maar waar je niets mee doet. Ik weet dat mijn ego/ratio/mannelijke energie veel sterker ontwikkeld is en mag echt meer gaan balanceren en meer in de vrouwelijke energie (het gevoel) mag zakken en vertrouwen. 

Het succes waar ik van droom, volgt wanneer ik hier meer op vertrouw en mij overgeef. En het pad volg die mij wordt aangereikt door de signalen te volgen. Ik hoef niet hard te werken, het mag ook echt een stapje minder zijn. Daar ligt wel de uitdaging voor mij, want werken en dingen creëren vind ik heel erg leuk! Maar het nadeel daarvan is, dat ik altijd AAN sta en hierdoor niet alle boodschappen en inspiratie kan ontvangen. 

Mooie bewustwording dus weer! Ik vond de reading heel fijn en kan je dit zeker aanraden. Op haar website vind je meer informatie over het werk wat Susan doet en kan je zelf een reading boeken. 

Sta jij ook open voor spiritualiteit of vind jij dit enorm zweverig en niets voor jou? 

Hartje Mybestself

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply