Productiviteit Slimmer werken

De top 5 beste planners voor 2021

Het plan er seizoen begint nu! Daarom heb ik een top 5 planners voor je samengesteld. Om echt productief je werk te doen is een planner een grote aanrader. Zelf werk ik al sinds ik ondernemer ben met een planner. Wat begon met jarenlang werken in de Passion Planner, ben ik inmiddels overgestapt naar planners van Nederlandse en Belgische makers. 

Waarom een planner gebruiken? 

Een planner helpt me bij alles wat ik wil/moet doen bij elkaar te bewaren. Dit geeft mij overzicht. Door overzicht creeer ik rust, waardoor ik minder in mijn hoofd zit en weet wat ik wel/niet moet doen. Je werkt hierdoor gefocust want je gebruikt je hoofd niet om acties te onthouden, maar om te creëren. Elke actie of to-do die ik bedenk schrijf ik direct op, zodat ik het voor nu los kan laten. Mijn planner is dus echt heilig. 

Voor wie is een planner geschikt? 

Eigenlijk kan iedereen met een planner werken. Of je nu in loondienst werkt, of voor jezelf. Het is gewoon een heel handige tool. En zeker voor een ondernemer onmisbaar. 

Top 5 planners voor komend jaar

1. De productivity planner

Dit is een ander soort planner dan de rest in het rijtje. Dit is een planner die je prima naast je bestaande agenda planner of Outlook kalender kan gebruiken. Ideaal voor als je in loondienst werkt en productiever wilt werken. Dit boekje helpt je jouw dag te plannen in combinatie met de Pomodoro techniek. Je plant je doelen voor de dag en werkt hier in blokken van 25 minuten aan. De planner is ongedateerd, dus je kunt op de dagen dat je het hard nodig hebt het boekje erbij pakken en de pagina gebruiken.

2. De balans planner

In deze planner ben ik onlangs begonnen. En schreef er een blog over en een plan video. Deze planner bevalt mij tot nu toe heel erg goed. Vooral de inhoud spreekt mij heel erg aan. Duidelijker en rustige overzichten, geen poespas, en achterin allemaal lijstjes om in te vullen. Het wordt ook wel een to-do journal genoemd, omdat deze helemaal gericht is op lijstjes. Daar ga ik goed op. Ook sta je elke week stil bik jouw focus van de week, hoogtepunten en learning. Het enige waar ik nog aan moet wennen is de maat en de ringband. Ik ben namelijk gebonden planners hiervoor gewend. De planner is er in 6 verschillende kleuren.

3. Structuurjunkie planner

Dit is een super populaire planner. Eerder dit jaar testte ik de A4 variant. Het is een simpele en overzichtelijke, gebonden, planner met ruimte voor afspraken en to-do’s. De planner wordt 4x per jaar gemaakt in een design, zodra deze op is komt deze niet meer terug. Alle oplages zijn dus limited edition. De planner is er sinds kort ook voor ondernemers.

4. De Succes planner

Dit is ook een heerlijke planner. Een B5 formaat planner (tussen A5 en A4 in). De Succes planner is een combinatie van een agenda en een liftcoach op papier. Ook heeft deze hierdoor vele extra’s zoals: opdrachten, invul pagina’s, ruimte voor doelen en maandelijkse reflectie in de check-up,. Het boek is gebonden, de kaften zijn soft touch hardcover en hebben hele mooie kleuren. De planners zijn er in twee uitvoeringen: gedateerd en ongedateerd.

5. Get your flow planner

Dit is een relatief nieuwe planner, maar wat een topper is dit! De indeling is ook vrij simpel en lijkt op de structuurjunkie. Het formaat is A4, dus lekker veel ruimte. Daarnaast is deze vormgegeven in heerlijke kleuren. Binnenin zitten nog fijne extra’s zoals: ruimte voor jaar, maand en weekdoelen, check in, reflectie en een sticker vel. De planner is ongedateerd, dus je kan starten wanneer je wilt

Een andere tip, dat niet officieel een planner is, Is de Best Self journal. Hierin werk je in 13 weken naar je doelen. Deze planner gaat binnenkort niet meer verkrijgbaar zijn in de EU (ivm Brexit) daarom heb ik hem niet in de top 5 meegenomen. Maar nog steeds vind ik het een aanrader. De journals zijn nog steeds op voorraad en te bestellen bij My Lovely Notebook.

Dit is mijn persoonlijke top 5 planners. Ik ben dus nu zelf in de balans planner bezig, maar sluit niet uit dat ik andere planners voor mijn blog ga proberen komend jaar! 

Bekijk de deze planners liever in een video, bekijk dan deze video.

Laat me weten welke planner jij graag gebruikt en hier in het rijtje mist. 

Hartje Mybestself

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply