Persoonlijk Productiviteit

Hoe stel je doelen en mijn persoonlijke doelen voor Q1-2021

Over het onderwerp doelen stellen kan ik wel een cursus maken! 🙂 En dat heb ik natuurlijk ook gedaan. Mocht je het nog niet gezien hebben, verwijs ik je graag naar de 12 week Goal Getters Club (laatste kans, er zijn nog een paar plekjes!). Ik ga je nu op een simpele manier uitleggen hoe je zelf kan starten met het stellen van goede doelen. Zodat je zo direct ook meteen aan de slag kan gaan. 

Hoe stel je doelen? 

 1. Ten eerste is het belangrijk om goed bij jezelf na te gaan wat je graag wilt bereiken in het leven. Wat is het grotere doel dat je nastreeft? Is dat meer rust, meer ruimte, meer geld, meer vrijheid? Dit zijn natuurlijk geen concrete doelen, maar wel mooie ambities om naar toe te werken. Weet je niet wat je wilt bereiken of waar je aan wilt werken? Maar dan een lijstje met 3 kolommen waarin je opschrijft wat je wilt hebben, doen en zijn. Daarmee schrijf je dingen op die je in de toekomst zou willen. Wat kan je nu al doen om een stapje die richting op te zetten? Maak daar een doel van.
 2. Breek dit grote doel op in kleinere mijlpalen. Wat moet je ervoor doen om meer vrijheid te creëren? Welke aanpassingen en veranderingen moet je doorvoeren in je huidige leven om te komen op de plek waar je wilt zijn? 

  Bijvoorbeeld als jouw doel meer vrijheid is, wat kan je nu al doen? Misschien wel een dag minder in de week te werken? Of als je meer geld wilt verdienen, wat zijn dan dingen die je kan doen om dat te bereiken? Zoals een andere baan waar je meer verdiend, ondernemer worden, winst verhogen in je bedrijf of een rijke vent trouwen 😉 )
 3. Breek de mijlpalen die je wilt bereiken op in kleine stappen en projecten. Besluit met welk project of mijlpaal je gaat starten. Welke maakt het grootste effect? Welke duurt het langste? 

  Bijvoorbeeld: Jouw grote doel is meer vrijheid te creëren, dan kan een doel zijn om aan te werken om dingen te automatiseren waardoor jij er minder werk aan hebt (en dus meer vrijheid), of een medewerker aannemen zodat je minder werkt. Of wanneer je in loondienst bent jouw financiën te bekijken en met je baas overleggen om een dag minder te gaan werken.
 4. Maak de doelen waaraan je gaat werken specifiek, zodat het duidelijk is waar je naar toe werkt. Zorg dat het gewenste resultaat heel duidelijk is, dus meetbaar is.  Zodat je weet wanneer je het doel wel en niet hebt bereikt. En het allerbelangrijkste: stel een strikte deadline met jezelf. Alleen dan heb je een afspraak met jezelf om dat daadwerkelijk af te hebben. 

Bijvoorbeeld: ik ben op 1 maart 10 kilo afgevallen door gezond te leven en te bewegen. 

“There is nothing like a deadline to get you motivated” 

Uiteraard is dit slechts een beknopte uitleg voor het stellen van doelen, maar hiermee kan je zeker aan de slag. 

Mijn persoonlijke doelen voor 2021

Ik vind het ook leuk om mijn doelen voor 2021 met jou te delen. Zo zie je wat ik doe en waar ik aan werk. Om nog een beetje privé te houden zal ik cijfers en aantallen achterwege laten. Dus de doelen hieronder zijn niet zo specifiek als ik ze zelf heb opgeschreven.

Mijn hoofddoel in 2021 is mensen inspireren.

Hieronder mijn doelen voor Q1 – 2021 (dit is dus de deadline voor al deze doelen).

Dit wil ik bereiken door: 

 • YouTube groei en monetization behaald op 31 maart 2021 (1000 abonnees en 4000 kijkuur). Ik ga vanaf nu 2x per week een video uploaden om zo meer kennis en inspiratie te delen. (ben je nog niet geabonneerd op mijn Youtube kanaal? Doe dat dan meteen! ;)) Ook op Youtube zal ik meer gaan experimenteren met de verschillende onderwerpen. Laat me vooral weten als ik iets nieuws deel, dat je bevalt.
 • Blog My Best Self laten groeien van 600 bezoekers per maand naar 1250 per maand. 
  Vanaf nu ga ik ook 2x per week een blog plaatsen hier in plaats van 1. Naast inspirerende blogs zal je ook meer persoonlijke blogs vinden. Of zoals deze: een combinatie. Verder wil ik ook experimenteren met andere onderwerpen die mij liggen of die ik super interessant vind. Kijk de komende tijd dus niet gek op als je een blog voorbij ziet komen die je niet had verwacht. Ik gun mijzelf deze ontdekking. Heb je suggesties of zou je iets graag willen lezen of leren? Zet het hieronder in de comments.
 • Een fantastische cursus neerzetten voor de deelnemers aan de 12 week Goal Getters Club. Waarbij ze allemaal hun gestelde doelen behalen in de 12 weken. Goed leren van deze pilot en uitbreiden en aanscherpen voor een volgende ronde. 
 • Groei van My Lovely Notebook. Uiteraard werk ik elk jaar aan de groei van mijn bedrijf door de omzet en winst te laten groeien. Maar ook het assortiment en het aantal blije klanten. Daarnaast wil ik zelf minder in de webshop werken, waardoor ik meer tijd overhoud om anderen te kunnen inspireren d.m.v. mijn blog, Youtube kanaal en Instagram.
 • Meer vrijheid. Valt samen met vorig doel. Door meer uit te besteden, een goed team te hebben, meer te automatiseren. Ik wil per 31 maart 2021 een extra halve vrije dag hebben. 

Ik hoop dat je het inspirerend vindt om te lezen waar ik aan ga werken de komende maanden. En dat de stappen hierboven jou ook helpen jouw doelen voor komend jaar/komend kwartaal te formuleren. Mocht je nog hulp kunnen gebruiken om je gestelde doelen ook echt te halen, dan is nu de laatste kans om je aan te melden voor de 12 week Goal Getters Club. De deuren sluiten bijna, want 4 januari starten we met een groep ambitieuze mensen die gefocust gaan werken aan hun doelen!

Hartje Mybestself

You Might Also Like...

No Comments

  Leave a Reply