Favorieten lijstjes Moederschap

De eerste verjaardag: 10x de leukste verjaardagscadeautjes

Valentijn is net 1 jaar geworden en het vinden van een leuk cadeau was wel lastig. Hij heeft namelijk best veel speelgoed door zijn speelgoed abonnement bij Oh My Baby, maar hij heeft ook een oudere zus waar we al heel veel mooi speelgoed van hebben. Maar toch zijn we tot mooie cadeaus gekomen voor zijn eerste verjaardag. Ik deel een top 10 verjaardagscadeaus voor een kindje van 1 jaar met mijn ervaring als mama met 2 kindjes. Sommig speelgoed is vanaf 1 jaar en dat is juist heel fijn, zo kunnen kindjes groeien in het speelgoed en passen ze het nu op een andere manier toe dan wanneer ze een half jaar of jaartje ouder zijn.

1. Houten keuken

Dit is echt een goede investering. Jade kreeg deze toen ze 1 jaar werd, maar daar wordt nog steeds mee gespeeld. Nu meestal door Valentijn, maar soms zelfs ook nog door Jade (bijna 6 jaar). Je hebt de bekende keuken van Ikea, die je eventueel kan pimpen (kijk hiervoor op Pinterest). Maar wat dacht je van deze XXL keuken met koffiezetapparaat en wasmachine. Te gaaf als je veel ruimte hebt. Leuk aan een keuken is dat je kind jou ook in de keuken ziet werken en je na wilt doen. Met een jaar zal het voornamelijk deurtjes open en dichtdoen zijn en alle spullen erin en eruit halen. Maar zodra ze wat groter worden zullen ze echt de lekkerste ‘gerechten’ voor je maken.

2. Een wobbel bord

Wij hebben een wobbel bord gekocht toen Jade ongeveer 1,5 jaar oud was en we merkte dat zij veel beweging nodig had. Hij is veel gebruikt in ons huis voor zowel wobbel yoga (kijk op Youtube voor filmpjes) en als open einde speelgoed. En wordt door Valentijn nu ook al gebruikt. Meestal als een soort brug waar hij opklimt en dan zichzelf naar beneden laat glijden. Heel fijn ook voor de grove motoriek.

3. Stapelstein stenen 

Omdat ik Valentijn wat meer fysiek speelgoed wil geven, omdat hij ten eerste een jongen is en ten tweede dat we zien dat hij voornamelijk zijn grove motoriek nu ontwikkelt hebben wij hem een set Stapelstein stenen gegeven. Geweldig open einde speelgoed. Wij hebben de pastel kleurige omdat ik dat goed vind passen bij ons andere speelgoed in huis. Hij speelt er nu al mee, maar dat wordt straks alleen maar meer als er fantasiespel bij komt. Ook Jade van bijna 6 speelt hier soms mee. De Stapelstein stenen wegen heel weinig, maar zijn mega sterk. Een steen kan wel 180 kilo dragen! Dit speelgoed is niet heel goedkoop, maar zeker wel een goede investering als ze nog zo jong zijn omdat ze dan veel jaar plezier hiervan hebben.

4. Ballenbak

Valentijn kreeg deze ballenbak van mijn moeder en wat is dit een top investering. Sowieso vind ik de prijs van de ballenbak heel erg meevallen, rond de €60 meen ik (deze hebben wij) en daarbij wordt er elke dag meegespeeld. Er wordt in en uit gedoken, er wordt met de ballen gespeeld en gegooid. De ballenbak is ook heel mooi ont-prikkel speelgoed. Wanneer je kindje veel indrukken heeft opgedaan of echt iets heeft geleerd dan kan het heel fijn zijn om tot rust te komen in de ballenbak. Dit is het linkje naar de betaalbare ballenbak die Valentijn heeft. 

5. Tipi tent

Ik deel vanuit mijn ervaring een top 10 cadeautjes voor een kindje dat 1 jaar wordt. Een eerste verjaardag vind ik zelf altijd erg bijzonder. Met deze cadeaus heb je jarenlang plezier.

Jade kreeg op haar eerste verjaardag van ons een tipi tent. Daar is ook veel meegespeeld.
Ze vond het superleuk er in te zitten en was echt een hut of een huisjes voor haar. Daarna hebben we hem opgeruimd en pakken we hem er zo nu en dan nog eens bij. Gegarandeerd de hele dag veel speelplezier. Dit cadeau is ook leuk om te geven bij een tweede verjaardag wanneer ze wat bewuster zijn.

6. Wheelybug

Valentijn kreeg van opa en oma deze wheely bug. Super leuk, want we weten nog van Jade dat zij daar ook altijd heel veel plezier van heeft gehad. Deze hadden we destijds geleend, dus niet in ons bezit meer. Ze zijn er van leer en van stof. Wij hebben deze zachte egel van stof. Valentijn is iets kleiner voor zijn leeftijd waardoor hij nog niet met zijn voeten bij de grond kan, maar ik verwacht over een maand of 2-3 dat hij door de kamer sjeest op dat ding. 

7. Houten regenboog van Grimm

Ook een klassieker die hier al 5 jaar bij ons in huis staat. De houten regenboog van Grimm. Ook weer een cadeau dat Jade kreeg op haar eerste verjaardag en wat ze er nog steeds regelmatig bij pakt. Jade maakt er vooral garages voor de auto’s van. Valentijn vindt het vooral leuk de regenboog uit elkaar te halen. Wil je lange termijn open einde speelgoed geven, dan is de regenboog echt een leuk idee als eerste verjaardag cadeau. De Hema heeft trouwens ook een goedkopere regenboog in het assortiment.

En dan nu de wat minder dure cadeautjes, die leuk zijn om te vragen aan anderen:

8. Flapjes boek

Deze boekjes zijn fantastisch. Zeker na het nemen van sprong 8 zijn kindjes meer bezig met de concepten in, onder, boven, achter. Achter de zachte vilten flapjes van dit boekje ‘waar ben je?’ zit een dier verstopt en achter de laatste een spiegeltje waar ze zichzelf kunnen zien. Ga je naar een eerste verjaardag toe of ben je een lijsttje aan het maken voor jouw kindje? Zet dit boekje erop! Hij is er in heel veel soorten, dus ook niet erg om er meerdere te krijgen. Dit is een boekje wat kindjes zelf kunnen ‘lezen’ en even bezig zijn. 

9. Sensory zakjes  

Deze sensorische zakjes zijn ook een soort open einde speelgoed. Er zijn heel veel toepassingen wat je er allemaal mee kan doen, maar het leuke is dat je kindje zelf allemaal dingen gaat bedenken ermee. En ook dit is fijn materiaal om te ont-prikkelen. Om even rustig te zetten en de zakjes te voelen brengt je kindje tot rust. Wij hebben de nature set van Little Botanic Label. Leuk om te geven en om te vragen voor een verjaardag of de feestdagen. 

10. Houten ringen stapeltoren 

Ik zie dat net na Valentijns eerste verjaardag hij de ringen stapeltoren begint te snappen en het onder de knie heeft. Hij kan nu best lang en gefocust aan de slag met de ringen op de stok doen. Het is een klassieker voor deze leeftijd. En het groeit nog mee, want nu is er op doen leuk maar zit er nog geen structuur in qua formaat. Op een gegeven moment zullen ze de ringen van groot naar klein op de stok plaatsen. 

Bonus tip

De speelgoed boxen van oh my baby zijn een feestje gedurende het hele jaar. Elke 2 maanden krijg je dan een box toegestuurd met afgestemd houten (en/of montessori speelgoed). Met code mybestself krijg je €10 korting op je eerste play box. 

Wat vond jij een leuk verjaardagscadeau voor de eerste verjaardag? 

Hartje Mybestself

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply