Favorieten lijstjes Moederschap

10x de leukste cadeautjes die geen speelgoed zijn

Een van de uitdagingen die wij hebben rond de feestdagen hebben, is dat Jade ook jarig is in die periode. Ze krijgt dus veel cadeaus in korte tijd. Bijna al deze cadeautjes die ze voor haar verjaardag en kinderfeestje krijgt, is speelgoed. Nu is er helemaal niets mis met speelgoed, maar zelf vind ik het wel leuk om voor Sinterklaas of voor Kerst opzoek te gaan naar cadeautjes die geen speelgoed zijn.

Cadeaus afwisselen met schoenzetten

Bij ons mogen de kindjes 2x per week hun schoen zetten. Een keer doordeweeks en dan krijgen ze iets nuttigs of lekkers en 1x in het weekend en dan krijgen ze speelgoed. Door mijn Instagram story post gisteren kreeg ik best veel vragen wat voor nuttige niet-speelgoed cadeautjes ik dan aan mijn kinderen geef. En daarom dit blog van vandaag met 10 ideeën om cadeau te geven, dat geen speelgoed is. Even voor de duidelijkheid: naast dat ik nuttige cadeautjes geef, geef ik ook een aantal dingen die Jade ECHT heel graag wil hebben zoals Lego Friends en een Pokemon trainer spel. Dit blog is geschreven rond Sinterklaas, maar deze niet-speelgoed cadeautjes zijn het hele jaar leuk om te geven met een verjaardag, een kinderfeestje of wanneer je als oma een kleinigheidje wil meenemen naar de kleinkinderen.

TIP 1: Sloffen

Beide kindjes krijgen van ons sloffen met Sinterklaas. Voor Valentijn hebben we wollen slofjes in de zak gedaan, die hij sowieso zou krijgen. En voor Jade heb ik haar sloffen al een half jaar geleden gekocht, een keer in de aanbieding bij een online bestelling bij de Etos. Als ik dat soort dingen zie, dan denk ik dus meteen vooruit dat het een leuk cadeautje kan zijn.

TIP 2: Pyjama

Dit vind ik ook altijd een fijn en leuk cadeau om te geven. Het is iets wat ze sowieso nodig hebben, maar als het is ingepakt is het ook extra leuk om te krijgen. Voor Valentijn ben ik echt fan van de bruine Feetje wafel pyjama’s en voor Jade koop ik graag de flanellen pyjama’s van Zeeman. Dit keer met regenboogjes waar ze dol op is.

TIP 3: Winter accessoires

Ook fijn om te geven en te krijgen zijn winterse spullen zoals een sjaal, wanten, handschoenen, skikleding, oorwarmers etc. Het is iets wat ze in de winter bijna dagelijks zullen gebruiken dus een heel fijn cadeau. Jade heeft vorig jaar deze beige winter set gekregen.

TIP 4: Kaartje voor een voorstelling of uitje

Geef eens een beleving in plaats van iets fysieks. Voor de jongste kindjes is dat misschien iets lastiger te begrijpen, maar als je kindje wat ouder is kan dit een heel leuk cadeau zijn als je er een soort cadeaubon van maakt. Denk aan een theatervoorstelling, kaartjes voor K3, het Nijntje museum, het dino museum of als je kindje nog heel klein is voor een babyconcert. Daar zijn wij onlangs met Valentijn (13 maanden) geweest en is echt een aanrader!

TIP 5: Kleding of ondergoed met favoriete figuren

Jade krijgt dit jaar 3 soorten kleding stukken. Namelijk een K3 trui die ik in de aanbieding bij Bristol vond, ondergoed met Paw Patrol van Zeeman en sokken van Paw Patrol. Doordat hun favoriete figuurtje erop staat, is het meteen een mooi cadeau. Voor Valentijn hebben we uiteraard items zonder figuurtjes, dus gewoon een setje sokken en nieuw bamboe rompertje.

TIP 6: Een mooie Bento lunchbox

Een handig en fijn cadeau om te geven is een mooie lunchbox, fruitbakje en/of drinkbeker. Nuttige cadeautjes, die ook dagelijks gebruikt gaan worden. Wij hebben Jade ook wel eens met Sinterklaas een extra drinkbeker en een fruitbakje voor school gegeven. Super handig, want die worden nog steeds dagelijks gebruikt.

TIP 7: Leesboekjes

Bij ons in huis worden boekjes verslonden. Elke avond wordt er voorgelezen en door onze oudste van 6 ook zelf gelezen in avi start boekjes. Een boekje is altijd een leuke toevoeging en schaar ik zelf niet onder speelgoed (daar kunnen de meningen over verschillen ;)). Ook kan als je meerdere kindjes hebt, de kindjes samen 1 boekje geven.

TIP 8: Iets lekkers

Misschien niet het meest verantwoorde cadeautje, maar in ieder geval geen speelgoed. In de schoen krijgen de kindjes bij ons ook wat lekkers. Voor Valentijn een pak maissticks XL en Jade krijgt een adventskalender met chocolaatjes zodat ze elke dag een vakje kan openmaken tot Kerst. Is ook een leerzaam proces, want maar één vakje … eh chocolaatje per dag. En ze leren hoeveel dagen het nog is tot Kerst.

TIP 9: Een bruisletter of bruisbal

Dit vind ik zelf ook altijd leuk om te geven met Sinterklaas of Kerst. Een bruisletter. Een letter bruisbal met een heerlijke geur voor in bad. Etos verkoopt deze ieder jaar en ik ben vaste koper 😉 Wij doen bij elke bad sessie trouwens een stukje van de letter in bad, dus doen er heel lang mee. Bij Lidl zag ik vorige week ook hele leuke bruisballen met een badspeeltje erin als deze is opgelost. En bij Hema zag ik deze adventskalender met bruisballen. Ook erg leuk voor mijzelf 😉

TIP 10: Educatief ‘speelgoed

En als laatste toch een tip met speelgoed. Wil je dan toch iets te spelen geven, of iets waarvan je kind denkt dat het speelgoed is, kijk dan eens naar educatief speelgoed. Bijvoorbeeld een abonnement op Squla (educatieve app waarbij kind leer lezen, rekenen etc). Maar denk (voor oudere kindjes) ook aan constructie speelgoed zoals Lego, Kapla of een puzzel. Daarnaast is Loco (mini) ook heel leuk en leerzaam en daarbij kan je meerdere boekjes kopen dat op zichzelf ook al een leuk cadeautje is.

Ik hoop dat je het leuk en inspirerend vond om te lezen. En dat je wat aan mijn tips hebt. De top 10 cadeautjes om te geven die geen speelgoed zijn. Ideaal rond de feestdagen zoals Sinterklaas en Kerst, maar ook gedurende het jaar in de smaak zullen vallen bij die kleintjes.

Heb jij nog ideeën en tips? Deel ze vooral hieronder!

Hartje Mybestself

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply