Moederschap Persoonlijke ontwikkeling Productiviteit

Mijn ervaringen alleen een midweek weg

Vorige week vertelde ik in dit blog al dat ik alleen een midweek naar een vakantiehuisje zou gaan. De weken fulltime thuis met man en kind vind ik als introvert erg zwaar (i.v.m. Corona maatregelen). Ik wacht echt tot het moment dat ik het huis weer voor mijzelf alleen heb en ik de stilte niet hoef op te zoeken. Aangezien het nog niet zo ver is, en ik de rust en stilte heel hard nodig heb ben ik er een midweek tussenuit gegaan. Ik zat in een vakantiepark 5 km van ons huis vandaan. De week is inmiddels voorbij en ik deel mijn ervaringen met je. 

Het chalet waar ik in zat was prima, maar niet fantastisch. Het was wat verouderd, maar had alles wat ik nodig had. Namelijk een bureau, daglicht en een bos om lekker even tussendoor te wandelen. Voor mij alleen was het echt prima. Ik had allemaal maaltijden meegenomen die we in het weekend gemaakt hadden, dus hoefde hier ook niet te koken. Even in de magnetron en klaar! 

Dag 1 – maandag 

Ik had een early check in erbij geboekt, zodat ik om 12 uur al in het huisje kon. Ik dacht natuurlijk, hoe eerder hoe beter. Jade en Sander brachten weg. Ik had super veel spullen mee, want ik had goede hoop heel veel te kunnen doen. Zodra ze vertrokken waren (wat Jade echt heel moeilijk vond en mijn moederhart ook), maakte ik het chalet eigen. Alles opruimen en de woonkamer verbouwen. Ik wil graag met mijn tafel bij het raam zitten, zodat ik veel natuurlijk licht heb met werken. Zo creëerde ik een fijne werkplek voor de week.

En toen kon het beginnen! 

Maar, waar had ik nou zin in? Zal ik mijn to-do lijstje pakken of even op de bank liggen? Ik koos voor het laatste want voelde me toch wel erg moe. Na enige tijd mijzelf naar buiten geduwd voor een heerlijke boswandeling. Dat deed mij goed, want toen ik terugkwam begon ik al lekker aan mijn actielijstje. 

Dag 2 – dinsdag 

Ik had medium geslapen. Voor mijn gevoel heel slecht, volgens de statistieken op mijn Fitbit best redelijk. Altijd de eerste nacht in een ander bed slaap ik minder diep dan in mijn eigen bed. Ik werd zoals altijd om 5 uur wakker en begin aan mijn dagelijks ochtendritueel. Koffie, engelen kaartjes trekken en schrijven. Lekker ontbijtje gemaakt en meteen buiten gaan wandelen. Toen ik terugkwam heb ik een paar dingetjes gedaan en overleg gehad met mijn VA en door naar mijn 1:1 coaching, die al gepland stond. Het was weer een goede fijne coaching sessie waar we over KPI’s gesproken hebben. Ook bespraken we het conflict in mij om nuttig te willen zijn én heel veel willen doen. Dat is namelijk wat ik momenteel ervaar. Ik wil super productief zijn en mijn actielijst afwerken, maar ik voel ook vermoeidheid.

Ik ben hier niet alleen maar om te werken, ik ben hier ook om op te laden. Dus, na mijn coaching ben ik midden op de dag rond 14:00 uur in bed gaan liggen. Damn, dat was nodig! Ik ben er om 18:00 uur even uit geweest om wat te eten en om te Facetimen met het thuisfront (Jade snapt het toch niet zo goed en was erg verdrietig) en daarna meteen weer mijn bed in. Deze dag stond echt in het teken van ontspannen en toelaten. Morgen weer een dag! 

“Sometimes the most productive thing you can do is rest”

Dag 3 – woensdag 

Dag drie was een stuk productiever qua taken afvinken dan de dag ervoor! Na een super lange nacht geslapen te hebben begon ik om 5:00 uur met mijn ochtendritueel. Ik begon lekker in bed met schrijven op de laptop. Dit doe ik thuis nooit, want Sander slaapt altijd langer dan ik. Rond een uurtje of negen ben ik ontbijt voor mezelf gaan maken en ben toen aan de slag gegaan.  

Rond 12 uur ben ik weer lekker gaan wandelen. En daarna weer heerlijk aan de slag gegaan en al mijn taken voor vandaag afgerond. Om 16:30 uur was ik klaar met wat ik graag wilde doen. Verder lekker buiten in de zon gezeten, want het was heerlijk weer. 

Dag 4 – donderdag 

Na wederom een goede nacht, vandaag besloten om niets voor werk te doen. Ik wilde deze ochtend echt even gebruiken om te schrijven in mijn dagboek, naar binnen te keren, lekker lui te zijn en niets te moeten. Ik had een zakelijke bel afspraak staan en deze heb ik verplaatst. Perfect, een lege agenda! 

Ik heb heerlijk genoten van het niets doen, luieren en wandelen. En voordat ik het wist was het al 3 uur en kwamen Sander en Jade naar het chalet toe. Ze bleven het laatste nachtje hier slapen. Hoe gezellig! Op dit park zijn veel speeltuinen en het was super mooi weer. Zelf heb ik ook besloten dat mijn mini-retraite in het vakantiepark hier stopt en ik lekker ga genieten met mijn gezin. Want naast dat ik ontzettend genoten heb van de me-time, heb ik hen ook gemist! 

Dag 5 – vrijdag 

De ochtend ging supersnel. Opstaan, ontbijten, schoonmaken en uitchecken. En om 9 uur zat ik weer op kantoor. Terug in het normale leven. Back to business.

Hoe staat het met mijn to-do lijst? 

Vorige week deelde ik de to-do lijst die ik had gemaakt voor mijn dagen weg. Ik heb deze niet afgekregen omdat ik voelde aan mijn lijf dat ik ook echt rust nodig had. Uiteindelijk was er deze week een goede balans. Ongeveer 50/50 gewerkt en uitgerust. Als ik vol energie was, en we zaten niet in een Corona situatie dan had ik het wellicht allemaal kunnen doen. Ik ben er OK mee. Misschien dat ik het volgende keer een ‘mogelijkheden’ lijst noem in plaats van to-do.  

Mijn tips als je ook weg wilt:

 • Gun het jezelf en voel je niet schuldig
 • Boek iets wat dichtbij is, want je hoeft niet ver te gaan om rust te vinden en het scheelt reistijd. 
 • Neem kant en klaar of zelfbereide maaltijden mee, zodat je niet hoeft te koken. Tenzij je koken heel erg leuk vindt, doe het dan vooral wel.
 • Neem zo veel mogelijk dingen mee die de ruimte voor jou fijn maken. Ik had mijn theebeker van 0,5L meegenomen omdat de kopjes in een vakantiehuisje altijd erg klein zijn en mijn diffuser voor een lekkere geur in het huisje.
 • Zorg voor een to-do lijstje (of mogelijkheden lijstje) met wat je allemaal kunt doen. Maar hou je jezelf daar niet te veel aan vast. Doe waar je zin in hebt, voel vooral wat je op dat moment nodig hebt. Dat kan per dag verschillen. 
 • Ga elke dag een wandeling maken, zodat je nog wel wat beweging krijgt. Je zit toch snel uren achter elkaar achter de computer of op de bank met een boek. 

Ik ben benieuwd. Ga jij weleens alleen weg zonder je gezin? Of lijkt het je helemaal niets om alleen te gaan?

Wil je meer zien, bekijk dan ook de video die ik hierover opnam.

Hartje Mybestself

Follow my blog with Bloglovin

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Aartjemetstaartje
  20 mei 2020 at 16:39

  Leuke blog! Zelf zonder partner en kinderen zit ik al een poosje met dit idee; gewoon een paar dagen weg, verandering van omgeving, om een paar dagen goed op mijzelf te focussen. Misschien toch maar gaan doen binnenkort!

  • Reply
   Juliette
   22 mei 2020 at 18:00

   Ja, wat lekker!! Gewoon doen, want ik kan het echt aanraden. Sowieso naar een andere omgeving gaan doet wonderen voor je creativiteit. Geniet ervan 💗

Leave a Reply