Zwanger - Mama

Zwangerschap vertellen aan onze dochter en familie

Na onze 9+5 weken echo durfden we onze zwangerschap te vertellen aan de eerste mensen. Lees ook ik zwanger ben, als je dat nog niet hebt gelezen. We besloten het als eerste aan mijn schoonouders en onze dochter te vertellen. Mijn schoonouders waren tijdens de echo op Jade aan het passen, dus dat kwam mooi uit. Eerst vertelde we het mijn schoonouders met een ingelijste foto van Jade. Op haar t-shirt staat: Ik word grote zus 2021. Heel blij waren ze voor ons omdat ze wisten we al lang bezig waren en niet gemakkelijk zwanger worden.

Ik ben je grote zus

Daarna gingen we het aan Jade vertellen. We deden dat met een boek: Ik ben je grote zus. Een heel leuk boek, voor maar €5,-! Ze wil geregeld dat we dit boek aan haar voorlezen. Hierdoor gaat het echt leven. Op het moment dat we het boek gaven ging er nog niet direct een lichtje branden, maar toen ik het uitlegde dat de mama in het boek een baby in haar buik heeft en hoe zou je het vinden als mama ook een baby in haar buik heeft? Leuk. En toen begreep ze het! Super leuk, de reactie van Jade is echt goud waard. Dus als je de video nog niet hebt gezien, adviseer ik je echt om deze te kijken (boven aan het blog).

Nadat we het mijn schoonouders en Jade verteld hadden, was mijn vader aan de beurt. Ook hij kreeg van ons een fotolijstje, maar begreep het niet direct. Hahah, gelukkig legt Jade even uit wat er gaat gebeuren. Daarna waren mijn moeder en haar vriend aan de beurt. Helaas ben ik dat vergeten te filmen, maar was ook een erg mooi moment. Jade was zelfs een paar uur voordat we het vertelde op pad met opa en oma en heeft heel knap haar mond gehouden. Soms sta ik er echt van te kijken hoeveel een meisje van 4 al kan, weet en doet.

De dag erna hebben we mijn zusje en haar man uitgenodigd. Mijn zusje is fotograaf en ik vroeg aan haar of ze in september een shoot wil doen voor ons. Wat voor shoot? Eh, een new born shoot! En toen wist ze het direct. Geen idee of ik echt een new born shoot wil, maar vond het een leuke manier om te vertellen. Dus, zo wist iedereen van onze familie het.

Een paar weken later kregen we de uitslag van de NIPT test en deze was goed. Toen heb ik de bekendmaking ook gedeeld in een YouTube video. Mocht je deze video nog niet gezien hebben, hij is de moeite waard! Ik laat namelijk ons traject van de IUI behandeling zien. De onzekerheid, de blijdschap en de kwaaltjes zie je allemaal voorbij komen.

Hartje Mybestself

Zwangerschap vertellen

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply