Persoonlijk

Update oktober – Juliette

Dit is een heel ander blog dat jullie van mij gewend zijn. Geen inspiratie over persoonlijke ontwikkeling en productiviteit, maar even een persoonlijke blog deze week. Over mij als ondernemer en als moeder. Ik voel dat ik daar nu erg de behoefte aan heb. En wellicht past het niet in het geheel of vind je er helemaal niets aan, dat kan! Mocht je het wel leuk vinden, laat mij vooral weten. 

Het lijkt me leuk een update oktober te geven over de dingen die ik afgelopen tijd heb meegemaakt of die ik heb gedaan. Een soort My Life in Pictures. Aangezien er stiekem toch zo veel gebeurd in een korte tijd. 

Collecte Dierenbescherming

Al jaren ben ik lid van de Dierenbescherming, en dit jaar liep ik voor het eerst collecte. Ik heb dat nog nooit eerder gedaan, maar is mij eigenlijk wel goed bevallen. Ik heb in de collecteweek 3x 1 uur gelopen van 17:00-18:00 uur. Deze tijden omdat ik dit goed kon combineren met werk en het avondeten. Ik ben echt verrast hoeveel mensen een bijdrage over hebben voor de dieren. Hartverwarmend. Erg leuk was dat Jade met mij mee liep. Daarmee was het meteen een fijn moeder-dochter momentje. Uiteindelijk heb ik ruim € 100,- opgehaald.

100 maanden verkering

24 oktober was het dan eindelijk zo ver. Sander en ik hebben 100 maanden verkering. Ik wist al een paar maanden dat dit eraan zou komen, maar heb het gelukkig voor mij kunnen houden als verrassing. Mijn vriendinnetje Claudia heeft de webshop designclaudshop waarbij ze gepersonaliseerde posters maakt. Ik had al meteen bedacht dat ik deze mijlpaal op een bijzondere manier wilde vastleggen. Dus we hebben nu in de slaapkamer een prachtige poster hangen. 

Schoolbox

Via Shirley van Mommyhood kwam ik erachter dat wanneer je kind naar de basisschool gaat je een gratis mijnschoolbox kunt aanvragen. Superleuk, want Jade gaat 10 november naar school dus perfecte timing. Ik heb Jade aangemeld en kreeg vrijwel meteen een code waarmee ik de box kon komen ophalen bij een speelgoedwinkel in de buurt. De inhoud van de box is heel leuk. Er zaten bij Jade twee puzzelboekjes in, iets om te tekenen, een strijkkralen setje, stickers en iets van Lego. Echt een leuke tip! 

Halloween pompoen

Met Halloween hebben we voor het eerst een pompoen uitgehold en gemaakt. Dit was zo makkelijk en leuk om te doen. Ik kocht bij Intratuin een leuk setje: Een pompoen, een speciaal mesje en een schep, uitleg over hoe je de pompoen moet uitsnijden en een voorleesboekje. Dit alles voor €5,-. Zo leuk! Volgend jaar gaan we het weer doen, dan gaan we wel voor een iets grotere pompoen, want we kwamen erachter dat het dakje een beetje verbrand als er een kaarsje in zit. 

Nieuwe medewerker 

Iets waar ik persoonlijk al een tijdje tegenaan loop is dat ik nog best veel in mijn bedrijf werk. Ik zou liever iets meer tijd hebben voor de strategie, marketing en analyses, dan echt met mijn β€˜poten in de klei’ staan. Ik wist al een tijdje dat er een extra medewerker moest komen, maar ik vind het best lastig een goed persoon vinden die goed in het team past. Op eens kreeg ik uit het niets drie sollicitaties binnen. Met een van de sollicitanten voelde ik echt een goede klik en ze neemt alle competenties mee die er nodig zijn. Dus de keuze was snel gemaakt. Nu ga ik mij dus richten op het voorbereiden en het inwerken van haar, zodat ik mij kan focussen op andere dingen (en wat meer op dit blog). Voor mij is dit een stap in de groei van mij als ondernemer en als leider. En een stap richting meer productiviteit, want ik kan mij meer op mijn taken richten.

Beginnen in een nieuw notitieboek

Ook ik vind het echt een momentje om in een nieuw notitieboek te beginnen. Al heb ik dat al 1000 keer gedaan en heb ik alle notitieboeken die ik maar wens ter beschikking. Ik had al een oogje op dit fantastische exemplaar van Nuuna. Ik heb nog 1 bladzijde in mijn oude notitieboek en dan start ik echt! Daarnaast ben ik ook weer begonnen met het schrijven met vulpen. Aangezien we het merk Lamy bij My Lovely Notebook hebben geintroduceerd vond ik het een mooi moment omdat weer eens te proberen. De laatste keer dat ik met vulpen schreef was op de middelbare school denk ik. Maar het bevalt mij goed. Ik heb nu de Lamy vulpen al-star bronze met een medium punt en zwarte vullingen.

Mijn laatste (hele) mamadag

Kleine meisjes worden groot. Jade gaat 10 november 2020 naar de basisschool en daardoor hebben we niet meer de hele dinsdag meisjesdag. Alleen nog de middag samen! Dat zal wel even wennen zijn. Jade mocht deze laatste hele meisjesdag de hele dag kiezen wat ze wilde doen. Ik had wel allemaal plaatjes geprint waar ze uit kon kiezen, want anders zouden we de hele dag tv kijken als het aan haar lag πŸ˜› 

Ze koos ervoor om voor de eerste keer naar de bioscoop te gaan. We gingen naar de club van Sinterklaas en het grote pietenfeest, dat was echt een superleuke kinderfilm met veel muziek. Daarnaast heeft ze een nagellakje uitgekozen en hebben we lekker nageltjes gelakt. Ook gingen we naar de bibliotheek en lazen wij heerlijk de nieuwe boekjes. Voor de zoveelste keer leenden wij hetzelfde boek: Coco kan het. Uiteindelijk een hele goede keuze geweest, want een dag erna werden de bioscopen en de bibliotheek door de nieuwe corona maatregelen gesloten.

Jade 4 jaar 

Jade werd 9 november 4 jaar. In het weekend vierden we het heel klein, met alleen de opa’s en oma’s op aparte dagen. Je moet wat hΓ© in deze tijd. Jade kreeg een mooie Elsa taart die ik zelf maakte bij de HEMA van een fototaart. Erg trots op het resultaat, al zeg ik het zelf πŸ˜‰ 

Ze is ontzettend verwend met mooie cadeaus, zoals een nieuwe winterjas, een nieuw Maileg muisje, een blauwe fluit (wilde ze heel graag!), microfoon, Playmobile en paardrijlessen. 

Zelf hebben wij een schuur en stallen van Spirit Playmobil gegeven. Ze is erg in-to de paarden de laatste tijd en kijkt regelmatig een aflevering van de serie Spirit. Daarnaast hebben wij haar een verrekijker gegeven (stond ook op haar whish list) en een nieuwe rugtas voor school. 

Traktatie en naar de basisschool 

Maandag was het de laatste dag op de crèche en mag ze trakteren. We hebben Danoontjes getrakteerd. Jade had dit al maanden in haar hoofd en in overleg met de leidsters mocht het. Want verzin maar iets anders Corona proofs deze tijd.

Vandaag is het 10 november en is het haar eerste schooldag. Ze is er al maanden klaar voor, dus we gunnen haar deze nieuwe stap. Hiermee sluit ik ook een soort hoofdstuk af en starten we aan een nieuwe! 

Vond je het leuk om deze update oktober te lezen? Laat me weten! Aangezien dit anders is dan jullie van mij gewend zijn, is het voor mij fijn om te weten zodat ik dit een paar keer per jaar kan doen ofzo.

Hartje Mybestself

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Shirley
  11 november 2020 at 16:52

  Heel leuk dit πŸ™‚

  • Reply
   Juliette
   16 november 2020 at 09:42

   Leuk om te horen, ik zal vaker een persoonlijke update doen. πŸ™‚

Leave a Reply