Persoonlijk Persoonlijke ontwikkeling Zwanger - Mama

Persoonlijk update en mijn mid-year review 2021

Deze week een persoonlijk blog. Een blog waarbij ik terugblik op de eerste helft van 2021 en waarbij ik vooruitblik op mijn doelen voor het 2de deel van 2021. Ik doe een mid-year review 2021. Vorig jaar legde ik hier al uit wat een mid-year review is op de blog en maakte ik een Youtube video hierover. Dit keer deel ik mijn eigen review met jou. 

Ik ben dol op reflecteren en lijstjes maken. Zo blik ik elke week terug op mijn ondernemerschap met mijn wekelijkse zakelijke reflectiemethode, sta ik aan het einde van het jaar stil bij mijn doelen en resultaten. Maar kijk ik ook nog halverwege het jaar hoe het gaat en hoe ik kan bijsturen.

Dit jaar is compleet anders!

Waar ik vorig jaar nog helemaal de onzekerheid en de stress ervaarde door de corona pandemie en het effect op mijn bedrijf, sta ik er dit jaar heel anders in. Ik heb afgelopen jaar hard gewerkt mijn bedrijf baby-proof te maken omdat ik heel graag zwanger wilde worden. Dat is gelukt! Ik heb in 2020 een nieuwe medewerker aangenomen en ben eindelijk zwanger geworden van de tweede. 

Lees ook: ons leven gaat veranderen: ik ben zwanger!

Mijn doelen van 2021

Mijn doel was dus al 1,5 jaar om zwanger te worden en uiteindelijk is dat begin 2021 dus gelukt. Hierdoor zijn mijn prioriteiten ook veranderd ten aanzien van mijn 2021 doelen. Mooi moment dus om mijn doelen die al wel behaald heb op een rijtje te zetten en kijken welke doelen ik nog wil behouden/behalen. 

Mijn doelen voor dit jaar waren:

 • Zwanger worden (stond al 1,5 jaar op mijn moodboard)
 • Ten huwelijk gevraagd worden (staat al jaren op mijn moodboard)
 • De 12 week goal getters club goed neerzetten en begeleiden
 • Meer vrijheid
 • Bedrijfsgroei My Lovely Notebook
 • Meer geld verdienen (diverse inkomstenstromen)
 • Vooruitwerken content blog en Youtube.
 • Monetized worden door Youtube (1000 abonnees & 4000 kijkuren)
 • Elke maand een nieuw merk lanceren in de webshop
 • Nieuwe stationerybox lanceren
 • Groei blog (bezoekers)
 • Eindelijk weer op zomervakantie 
 • 12 boeken lezen 

De meeste van bovenstaande doelen zijn inmiddels behaald, waar ik heel blij mee ben gezien dat ik de eerste 12 weken van mijn zwangerschap mij niet zo goed voelde. Aangezien ik dus zwanger ben, werk ik dit jaar opeens 3 tot 6 maanden minder dan normaal. En omdat ik dus veranderende prioriteiten heb, zijn dit nu mijn resterende doelen voor dit jaar.

Mijn doelen voor 2021 zijn nu:

 • Gezonde zwangerschap en een gezonde baby op de wereld zetten
 • Babykamer gereed 
 • Alle overige dingen klaar voor de komst van de baby
 • Nieuwe veilige en grote auto kopen 
 • Lang met verlof (1 maand vooraf, en ongeveer 1,5-2 maanden erna) + genieten!
 • Dagboekschrijven nog 1x lanceren voor verlof
 • Overdrachtsdocument bedrijf klaar voor medewerkers
 • Content vooruit schrijven blog (minimaal tot half november 1 blog per week)
 • Zolang mogelijk 2x per week blijven uploaden op YouTube
 • 2000 abonnees op YouTube behalen
 • Half november weer starten met werken (feestdagen drukte webshop)
 • In december de 12 week goal getters club weer lanceren.

Zoals je ziet mag je afwijken van je doelen als er veranderingen in je leven zijn of omdat je voorkeuren en wensen veranderen. Dan is het dus juist heel fijn een mid-year review 2021 te doen. 

Plan even een uurtje en sta eens stil bij jouw doelen en wat jij dit jaar nog wilt behalen. Deze video kan je daarbij helpen.

Hartje Mybestself

You Might Also Like...

No Comments

  Leave a Reply